HRANT Dink"e hakaret ettiği için 2 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum olan eski Giresun Jandarma Bölge Komutanı emekli Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman"ın, Dink ailesinin açtığı davaya gönderdiği savunma da şok etti. Karaduman “savunması”nda “Davacıyı (Arat Dink) hainlikten ziyade Ermenistan parlamentosuna atıfta bulunmuş olmamın rahatsız ettiği kanaatindeyim. Konu bu ise eğer, Ermenistan benim ve milletimin düşmanıdır. Düşmana da savaş hali olmasa bile düşmanca muamele edilir. Türk vatandaşı olan davacıdan da bu beklenir” ifadelerini kullandı.

“Neden Dink akla geliyor?”

Dilekçesinde, “Bugün ABD Senatosu, Fransız Meclisi, İngiliz Lordlar Kamarası, Brüksel AB Parlamentosu, Ermenistan seni katledenleri kınamadı. Onlar, ancak hainler öldüğü zaman kınar, seslerini yükseltirler” sözleriyle “hainler” diye kastetttiğinin “PKK"lı teröristler” olduğunu ileri süren Karaduman, “Burada Ermenistan deyince aslında bir Türk vatandaşı olan Hrant Dink neden akla geliyor?” diye sordu.

Çirkin imalar

Karaduman, dilekçesinde “Hrant Dink"in hain olduğuna dair elimde kanıt olsaydı ve ona hain demek isteseydim konuşmamda ismini zikrederek açıkça söylerdim. Amerika"ya hain destekçisi, PKK"lılara ve bebek katili terörist başına açıkça hain demekten nasıl çekinmediysem, bundan da çekinmezdim. Yoksa bütün bu oluşumlarla TC vatandaşı olan, davacının beyanına göre Türkiye"yi çok seven ve Ermenistan"la bir bağı olmayan, Türkiye ile Ermenistan arasında bir çıkar çatışması olduğunda vatandaşı olduğu ülkemizin menfaatlerini kollayan Hrant Dink"in doğrudan ya da dolaylı ilişkisi var da onun için mi davacı hain yakıştırmasını üzerine alıyor?”