Aydın Atatürk Devlet Hastanesi yönetimi; randevu sıralarındaki yoğunluğunu azaltmak ve hastaların raporlanan bütün sonuçlarını Türkiye"nin her yerinden takip etmelerini sağlamak amacıyla yeni bir hizmet başlattı. Hastaların kuyruk beklemeden cep telefonları aracılığıyla randevu almalarına olanak sağlayan yeni istemde, hastalar raporlarını internet üzerinde takip edebiliyor.
Halkın sağlık sistemine olan güvenini üst düzeylere taşımak için projeyi hazırladıklarını açıklayan Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Yürekli, oluşan hasta kuyruklarını azaltmak için böyle bir yenilik yaptıklarını söyledi. Bu sistemle tedavi ve koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik verilen tüm hizmetlerdeki standartların yükseltildiğini savunan Yürekli, “Uzman ekiplerimizle birlikte çağdaş hizmet sunulmaya sağlamaya çalışıyoruz. Uygulamaya başladığımız SMS ve internetten randevu ayrıca internetten laboratuar sonuçlarını alma girişimimiz ile hastalarımıza büyük bir kolaylık sağladık. Şimdilik her poliklinik için günde 10 kişiye SMS ve internetten randevu veriyoruz. Vatandaşlarımız evlerinden, iş yerlerinden randevularını alabiliyorlar. Sistem şehir dışından gelen hastalarımıza çok büyük kolaylıklar sağladı, ama vatandaş 3 defa randevu alır ve gelmezse sistem o kişiye tekrar randevu vermiyor. Mesela bizim hastanemizde tedavi gören bir kişi başka bir şehirde hastalandı, hemen internet sitemize girip kimlik numarasını yazdığında geçmişe dönük bütün tahlil sonuçlarını görebilir” dedi.
Bu sistem içine hastalar için geçmiş olsun başlıklı bir bölün oluşturduklarına değinen Yürekli; “Vatandaşlarımız sitemizde girip yatan hastalarımıza geçmiş olsun dileklerini sunabiliyor. Direkt olarak hastanın yattığı servise giden mesaj, kat sekreteri arkadaşımız tarafından hastaya iletiliyor. Amacımız hastaların rahat ortamlarda sağlık sorunlarını gidermelerini sağlamak” diye konuştu.
TALASEMİ HASTALARI ARTIK İZMİR"E GİTMİYOR
Aydın"daki talasemi hastalarının İzmir"deki hastanelere gitmekten kurtulduğunu ve hastaların bir çoğunun tedavisinin Aydın"da yapılabildiğinin altını çizen Yürekli, şöyle konuştu: “Talasemi hastamız 10 civarında iken şimdi 60"a yakın hastamız var. Talasemi ünitemizi ileriki dönemlerde genişletmeyi düşünüyoruz. Biz burayı hastane gibi görmüyoruz, amacımız hastalarımızı da bu görüşten uzaklaştırmak ve rahat ettirmek. Eski hastaların hastane zihniyetini ortadan kaldırarak, yeni hastaları ise hastalık psikolojisinden uzak tutmaya çalışıyoruz. Eğer Atatürk Devlet Hastanesi bir otel olsaydı, yüzme havuzunu da ekler 4 yıldız alırdık”