Söke ilçesinde geçen yıl hizmete giren Çavdar Göleti'nin gövdesinde başlayan su kaçağı nedeniyle boşaltılması, yöredeki çiftçilerde göleti bu yaz kullanamama korkusu yarattı.
Çavdar Köyü Muhtarı Adil Atmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göletin 67 dönüm alan üzerine oturduğunu, gövde yüksekliğinin 17 metre ve yaklaşık 300 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olduğunu belirtti.
Geçen yıl hizmete giren göletin yaz mevsiminde sulama amaçlı kullandıklarını, ancak gölet gövdesinde meydana gelen su kaçağı nedeniyle suyun boşaltıldığını anlatan Atmaz, şunları kaydetti:
''Şu anda gövdedeki su kaçağının önlenmesini bekliyoruz. Aydın İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü ile görüşmemizde göletteki tamirat acilen yapılacaktı, ancak ocak ayının ortalarına geldik henüz bir çalışma yok. Bizim beklemeye tahammülümüz yok. Çünkü şu anda gölet su tutmuyor. Şubat ayından sonra da yağmurlar azalacağından, gölet onarılsa bile su seviyesi düşük kalacaktır. Bu durumda göletin sulayacağı alan da azalacak.''
Atmaz, yetkililerden bir an önce gölet gövdesindeki onarımın yapılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.