Şehit Piyade Er Mehmet Ali Tosun"un cenaze töreni sırasında MHP Aydın İl Teşkilatına asılan pankarta, aynı binanın başka bir katında faaliyetlerini sürdüren AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı bir süre sonra yeni bir pankartla cevap verdi.
MHP Aydın İl Teşkilatı tarafından Tepecikli Şehit Piyade Er Mehmet Ali Tosun"un cenaze töreninde MHP il binasına üzerinde Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile bir şehit annesinin resminin bulunduğu ve “Sen açıldıkça analarımız ağlıyor” yazılı pankartın asılmasının ardından AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı da başka bir pankart hazırlayıp, parti binasına asarak MHP İl Teşkilatı"na gönderme yaptı. Aydın"da yaşanan pankartlı atışmanın son tarafı olan AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı tarafından hazırlana cevap pankartında “Şehitlerimizi istismar edip kemiklerini sızlatanlar, anaların gözyaşlarında boğulacaklar” ifadelerine yer verildi.
Aydın"da AK Parti ve MHP teşkilatları arasında uzun süredir terörle mücadele konusunda yaşanan sözlü tartışmalar, son şehit cenazesinin ardından başlayan pankartlı düello ile farklı bir boyuta taşındı.
Aydın"ın en işlek merkezi olan ve birçok siyasi partiyi bünyesinde bulunan binanın farklı iki ayrı köşesine AK Parti ve MHP tarafından asılan iki ayrı pankart, vatandaşların tepkisine neden oldu. Şehit cenazesinin ardından başlayan sözlü tartışmaların pankartlı düelloya dönüşmesini doğru bulmayan vatandaşlar, şehitler ve şehit anaları üzerinden siyaset yapılmasını ve bundan siyasi beklenti içerisine girilmesini doğru bulmadıklarını ifade ettiler.