MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zaman zaman geometrik çizimlerle yaptığı siyasi analizlerine bir yenisini daha ekledi. Çorum, Amasya, Tokat mitingleri sonrası verdiği molada bir grup gazeteci ile sohbet eden Bahçeli, toplumların kalkınmasını, her bir köşesinde temel ekonomik göstergeler olan bir beşgen ile tarif etti. Bahçeli, ideal ekonomiyi şöyle tarif etti: “Beşgenin köşelerinde büyüme, tam istihdam, fiyat istikrarı, gelir dağılımı ve ödemeler dengesi vardır. İdeal bir ekonomi bunların hepsinin bir arada olmasıyla mümkündür. Tercih meselesi, öncelikler ortaya çıkar. Mesela bir hükümet, büyüme ve ödemeler dengesini ön plana alır, daha liberal olanlar. Sosyal demokratlar, fiyat istikrarı, gelir dağılımındaki adaletsizlik, tam istihdamı öne çıkarabilir. Yani bunun içinden sihirli üçgen çıkarılır. Bunların hepsinin bir arada olması zordur. Bize göre ne olabilir; tam istihdam, gelir dağılımındaki adaletsizlik ve büyüme olabilir. Diğerlerini kenarda tutarsınız. Bunları da hallettikten sonra kenardakileri halletmeye çalışırsınız. Buna, Hüsnü Erkan’ın ekonomik politiğin temelleriyle ilgili bir kitabında yer verilmekte.

‘YATAKLIK’TAN İŞLEM YOK

(‘Fetullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ)’ adıyla açılan dava hakkında) Paralel devlet varsa, bunun sorumlusu önce Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetleridir. KCK’da yüzlerce kişi yardım-yataklıktan gözaltına alındı, tutuklandı. Ne hikmetse Cemaat soruşturmalarında hiç kimse yardım ve yataklıktan işlem görmüyor.”  

Peygamber ilan ettiler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sistemi için Kuran-ı Kerim’i kullandığını belirterek, “Kuran, Kâbe, Diyanet, imam hatipler, başörtüsü Erdoğan’ın propaganda malzemeleri. Bu nasıl bir edepsizliktir? Başkanlık sistemi getirmek için yüce kitabımızı ne hakla kullanmaktadır? Sıffin’de Kuran’ı mızrakların ucuna asanlarla, Erdoğan’ın ne farkı var? Bunlar münafıklık alametidir. Bu olanlar yoldan çıkmanın belirtisidir. Erdoğan zoru görünce masaya Kuran’ı çıkarmaktadır” dedi. Bahçeli, Isparta ve Burdur mitinglerinde özetle şunları söyledi:

“Sizler işsiz ve yoksul gezerken, evlatlarına gemiler alan, soygundan servetler yapan; sizler bir öğün aç, diğer öğün tok haldeyken, Ankara’ya 1 milyar 370 milyon liraya kaçak ve karanlık saray diken; soyguncuları koruyan ve kollayan yine Erdoğan. Şimdi maneviyat üzerinde başkanlık propagandası yapıyor. Eline Allah kelamını alarak AKP’ye 400 milletvekili istiyor. ‘Erdoğan’a dokunmak ibadettir’ dediler. Erdoğan’ı Peygamber ilan ettiler. Kendisini, anasını, babasını, eşini, çocuklarını kurban edecek kadar ileri gittiler. Haşa, Allah’ın bütün vasıflarını üstünde topladığını iddia ettiler. Erdoğan’ın sözüne ‘Peygamber sünneti’ dediler. Seçildiği şehirleri mübarek ilan ettiler. ‘Allah’ın elçisi’ diye seslendiler. Yeri gelip papaz cübbesi giyen, yeri gelince imam kisvesine bürünen iki yüzlülere dersini verecek misiniz? Kaçınılmaz hesaplaşma için sadece 24 gün kaldı. Erdoğan, 24 gün daha gez, 24 gün daha ye, iç, dolaş. Devletin uçaklarıyla uç, sanal açılış törenlerinde kinini kus, sefanı sür, saltanatına devam et. 7 Haziran’da bizzat Türk milleti önüne çıkacak. Emaneti veren, almasını da çok iyi bilecektir. Davutoğlu bu kabiliyetle Başbakanlık’tan sonra komedi filmlerinde veya güldürü programlarında başrol oynamayı hak edecektir. En azından sarayda dalkavuk olmak yerine milletimizi tebessüm ettirmeye devam etmesi hayrına olacaktır.