Milli Görüş'ün 42 yıllık lideri Erbakan, 28 Şubat'ın 14. yıldönümüne 1 gün kala hayata veda etti. 'Şaşaa' istemeyen Erbakan, 'devlet töreni' yapılmadan yarın İstanbul'da toprağa verilecek

Türk siyasetinin en renkli isimlerinden olan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, 85 yaşında hayatını kaybetti. Erbakan, 19 Ocak'tan bu yana tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde dün saat 11.40'da kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Dün sabah, Başhekim Tevfik Ali Küçükbaş'a, "Nefes almakta zorlanıyorum" diyen Erbakan'ın durumu, saatler ilerledikçe giderek ağırlaştı. Hastanedeki tüm yaşam destek üniteleri devreye sokuldu ancak Erbakan kurtarılamadı.

Hastaneye kaldırıldığı ilk gün "24 saat kalacağı" açıklanan Erbakan'ın, tedavi süresi giderek uzadı ve ziyaretçi kabulü de yasaklandı. Erbakan kamuoyunun karşısına son olarak 22 Şubat'ta kurmaylarıyla hastanede yaptığı toplantıyla çıktı.

Erbakan'ın vefatı sırasında oğlu Fatih Erbakan, kızları Elif Erbakan Altınöz ve Zeynep Erbakan'ın yanında olduğu öğrenildi.

Vefat haberinin ardından dava arkadaşları, siyasetçiler ve sevenleri hastaneye akın etti. İzdiham nedeniyle taziyeler SP Genel Merkezi'ne alınırken, cenaze de bir ambulansla Erbakan'ın Balgat'taki evine getirildi. Yurt genelinde tüm örgütlerde haberi alan partililer gözyaşına boğuldu. Cenaze, Erbakan'ın vasiyeti doğrultusunda programlandı. "Resmi tören ve şaşalı cenaze" istemeyen Erbakan için Ankara'da tören yapılmayacak. Erbakan, yarın İstanbul Fatih Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından, İstanbul Merkez Efendi'deki aile kabristanında, eşinin yanına defnedilecek.