Türk Büro-Sen Genel Merkezi, 22 Kasım 2014 Cumartesi günü sivil memurların katılımı ile Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezinde “Sivil Memurlar Çalıştayı” düzenleyecek.

Türk Büro-Sen Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Anayasa Mahkemesinin geçtiğimiz yıl askeri ve emniyette çalışan sivil memurların sendikal örgütlenmelerini engelleyen maddeyi iptal ettiğini ve böylece sivil memurların sendikal örgütlenme yolunun açıldığı belirtildi. Türk Büro-Sen Genel Merkezi’nin 22 Kasım 2014 Cumartesi günü sivil memurların katılımı ile Ankara’da “Sivil Memurlar Çalıştayı” düzenleyeceği vurgulanan açıklamada, “Çalıştay Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Çalıştaya Milli Güvenlik Bakanlığı'ndan, Genel Kurmay Başkanlığı'na, kuvvet komutanlarından, Askeri birliklere, askeri hastanelerden ve askerlik şubelerinden olmak üzere 100 üzerinde sivil memur katılacaktır.

Aynı Çalıştayda emniyette çalışan sivil memurlardan 50 kişilik bir grupla temsil edilecektir. Türkiye’nin dört bir yanından Çalıştaya katılacak sivil memurların sorunları ve sorunların çözüm önerileri rapor haline getirilecek ve daha sonra kamuoyuna duyurulacaktır” denildi.