Hırsızlık suçundan 55 sabıkası olan 'Sinyor Cambaz'ın son işinde çaldığı 1,5 milyon TL değerinde ziynet eşyasını 200 bin TL"ye sattığı öğrenildi.

İstanbul Yeşilköy"de kapısını kırarak girdiği evde bulunan kasayı içindeki 1,5 milyon liralık ziynet ile birlikte çalan ve bunu gören komşuları silahla tehdit eden “Sinyor Cambaz” lakaplı Ejder T. (26) gözaltına alındı.

İki hırsız 5 Ocak 2010 günü Yeşilköy'de bir eve kapısını kırarak girdi. Hırsızlar kasayı çaldı. Ancak merdivenlerden inerken komşular tarafından fark edilen iki hırsız kaçmaya çalıştı. Kapıcının kilitlediği dış kapının camını kırarak dışarı çıkan hırsızlar silahlarını çıkararak çevrede toplanan kalabılığı korkuttu. Daha sonra çevredekilerin korkulu bakışları altında kasayı otomobillerine yükleyen hırsızlar ekmek dağıtan bir kamyonete de çarparak olay yerinden kaçtı.

Hırsızlık Büro Amirliği soruşturmada başlattı. Görgü tanıklarının verdiği plaka araştırıldı. Hırsızların kaçtığı araç çalıntı çıktı. Görgü tanıklarının verdiği eşkali inceleyen dedektifler, hırsızlardan birinin eski sabıkalı Ejder T. olduğunu tespit etti. Ejder T.'nin baskın düzenlenen evinde çalınan elmas ve inci kolyelerin aralarında bulunduğu bazı ziynet eşyaları ile 56 bin TL ele geçirildi.

Ejder T. de Maltepe"de arkadaşının evinde yakalandı. Polislere işlediği suçu itiraf eden Ejder T., evden çaldığı 1,5 milyon lira değerinde ziynet eşyasını 200 bin lira karşılığında bir kuyumcuya sattığını söyledi. Bunun üzerine kuyumcu Yüksel K. da gözaltına alındı. Yüksel K. altınları aldığını ve eritilmesi için Kapalıçarşı"ya gönderdiğini söyledi.

DAHA ÖNCE 55 KEZ YAKALANMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Ejder T."nin kokain bağımlısı olduğu ortaya çıktı. Uyuşturucu almak için ayda 6-7 bin lira para harcadığı anlaşılan Ejder T.'nin ev ve işyeri hırsızlığı suçlarından daha önce polis tarafından 55 kere gözaltına alındığı belirlendi.

Ejder T."nin parmak izinden Bakırköy"de bir eve girerek içinde 100 bin lira değerinde altın bulunan kasayı, Şenlikköy"de de bir evden 200 bin lira değerinde elektronik eşyayı çaldığı ortaya çıktı. Soruşturmayı sürdüren polis Ejder T."nin suç ortağını arıyor.