İstanbul Emniyeti resmi yazıyla, başı kesilerek öldürülen liseli Münevver Karabulut"un katil zanlısı Cem Garipoğlu"nun fotoğrafları sınır kapılarına asılması istendi.

3 Mart 2009 günü, yani tam 79 gün önce vahşi bir cinayete kurban giden 18 yaşındaki Münevver Karabulut"un katil zanlısı Cem Garipoğlu"nun yakalanması için geç de olsa adımlar atılıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, cinayetten sonra kendisinden hiçbir iz bulunamayan Garipoğlu"nun fotoğraflarını "yakalama kararıyla"birlikte 81 ilin emniyet müdürlüğüne ve sınır kapılarına gönderdi. Resmi bir yazı ve Garipoğlu"nun fotoğraflarını sınır kapılarına ve 81 ilin emniyet müdürlüklerine gönderen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Garipoğlu"nun yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Cem Garipoğlu için yakalama kararı çıkarıldığının hatırlatıldığı resmi belgede, Garipoğlu ile ilgili ayrıntılı kimlik bilgileri de gönderildi. Fotoğrafların sınır kapılarına, tüm emniyet birimlerine asılması istendi. Baba Süreyya Karabulut ise alınan bu kararı, “Çok geç alınmış bir karar” diyerek değerlendirdi.

Karabulut, “Ailesi baştan beri onun nerede olduğunu biliyor ama saklıyor. Yine de olumlu görüyorum. Bizim ülkemizde bazı şeyler hızlı gitmiyor. 79 gün sonra böyle bir karar çıkmışsa da ben umutluyum” dedi. Baba Karabulut İstanbul Emniyet müdürü Celalettin Cerrrah"ın “Onlar da kızlarına sahip çıksınlar” sözünden sonra yine kendisini aradığını ve konuştuklarını ifade etti.