Sofia Coppola'nın bu yıl Venedik'te Altın Aslan Ödülü'nü alan filmi 'Başka Bir Yerde' çılgın ama mutsuz bir hayat süren bir Hollywood yıldızıyla 11 yaşındaki kızının ilişkisini anlatıyor.
 
67. Venedik Film Festivali'nden Altın Aslan ödülüyle dönen Sofia Coppola'nın son çalışması 'Başka Bir Yerde'nin merkezinde, yönetmenin çocukluk anıları yer alıyor. Venedik Film Festivali'nin jüri başkanı ünlü yönetmen Quentin Tarantino'nun sanatsal kalitesini "Bizleri büyülediî şeklinde değerlendirdiği filmin senaryosu da Coppola'ya ait.
 
BEKLENMEDİK ZİYARET
 
Başrolünü Blade filminin kötü vampiri Stephen Dorff'un canlandırdığı Hollywood yıldızı Johnnie Marco karakteri, 11 yaşındaki kızı Cleo'nun beklenmedik ziyaretiyle alt üst olur. Cleo'yu ise Dakota Fanning'in kız kardeşi Elle Fanning canlandırıyor. 
 
Masumiyetin İntiharı (The Virgin Suicides, 1999), Bir Konuşabilse (Lost in Translation, 2003), Marie Antoinette (2006) filmleriyle rüştünü ispatlayan ve babası Francis Ford Coppola'nın gölgesinden çıkan Sofia Coppola 2004 yılında En İyi Senaryo dalında Oscar kazanmıştı.
 
Başka Bir Yerde
 
Yönetmen: Sofia Coppola
 
Oyuncular: Stephen Dorff, Chris Pontius, Erin Wasson, Alexandra Williams
 
Usta yönetmen komediye döndü
 
Bir tiyatro oyunundan uyarlanan 'Kadın İsterse', Fransız sinemasının usta yönetmeni François Ozon’un komedi filmlerine dönüşünü müjdeliyor. Catherine Deneuve ile Gerard Depardieu'yu buluşturan filmin konusu işçi olaylarının ve feminist hareketin yükselişe geçtiği 1970'lerde geçiyor. Fransa'nın kuzeyindeki Sainte-Gudule kasabasında yaşayan Suzanne, fabrikasını ve ailesini demir yumrukla yöneten varlıklı sanayici Robert Pujol'ün itaatkâr ve evine bağlı karısıdır. İşçiler greve giderek Robert'ı rehin aldıklarında fabrikanın yönetimi ellerine kalır, becerisi ve iddiasıyla herkesi şaşırtır. Bir süre sonra kocası, serbest kalıp çıktığı deniz yolculuğundan formunu kazanmış olarak döndüğündeyse işler karışır. 
 
Kadın İsterse
 
Yönetmen: François Ozon
 
Oyuncular: Catherine Deneuve, Gerard Depardieu
 
Gitmek ve kalmak arasında
 
Yönetmenliğini Ozan Aksungur'un yaptığı Misafir, gitmek ile kalmak arasında bir aşk hikayesini anlatıyor. 
Filmde Oktay, uzun yıllardır yaşadığı Paris'ten memleketi Kütahya'ya geldiği ilk gece, bunca yıldır onu evinden uzakta tutan nedenlerle bir kez daha yüzleşir. Şehri yeniden terk etmek üzereyken tesadüf eseri kapısından içeri girdiği bir uzak akraba evinde Ayşe ile karşılaşır. 
 
Ayşe,  dört duvar arasından ibaret olan küçük dünyasına sığamayan, evliliğinde mutsuz, taşralı bir kadındır. Hayatını katlanılabilir kılan iki şey vardır: Oğlu Ahmet ve komşusu Makbule... Ta ki, yıllar sonra Oktay'ı yeniden karşısında görene kadar...
 
Misafir
 
Yönetmen: Ozan Aksungur
 
Oyuncular: Halit Ergenç, Lale Mansur, Yeşim Ceren Bozoğlu, Murat Mahmutyazıcıoğlu Yönetmenliğini Ozan Aksungur’un yaptığı Misafir, gitmek ile kalmak arasında bir aşk hikayesini anlatıyor. Filmde Oktay, uzun yıllardır yaşadığı Paris’ten memleketi Kütahya’ya geldiği ilk gece, bunca yıldır onu evinden uzakta tutan nedenlerle bir kez daha yüzleşir. Şehri yeniden terk etmek üzereyken tesadüf eseri kapısından içeri girdiği bir uzak akraba evinde Ayşe ile karşılaşır. Ayşe, dört duvar arasından ibaret olan küçük dünyasına sığamayan, evliliğinde mutsuz, taşralı bir kadındır. Hayatını katlanılabilir kılan iki şey vardır: Oğlu Ahmet ve komşusu Makbule... Ta ki, yıllar sonra Oktay’ı yeniden karşısında görene kadar...