Ergenekon"da gözaltına alınan 21 kişiden 4"ü daha dün sabaha karşı tutuklandı. "Terör örgütü üyesi olmak"tan tutuklananlar şöyle: ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli Albay Atilla Uğur, Birol Başaran ve İbrahim Özcan...

Ergenekon Soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi"nde savcıların sorguladığı 5 kişi, dün gece yarısına doğru tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Emniyet"ten sabah saatlerinde Beşiktaş"taki İstanbul Adliyesi"ne gönderilen emekli orgeneral Şener Eruygur ise rahatsızlandığı için dosyası ayrıldı.

Terör örgütü üyesi suçlaması

Soruşturmayı yürüten savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın, dün sabah adliyeye getirilen ATO Başkanı Sinan Aygün, Birol Başaran, İbrahim Özcan, emekli albay Hasan Atilla Uğur ve Prof. Ercüment Ovalı"yı sorguladı. Savcılar akşam saatlerinde sorgusu biten 5 kişiyi "terör örgütü üyesi olmaktan" tutuklama istemiyle nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi"ne gönderdi. Sinan Aygün, Atilla Uğur, İbrahim Özcan ve Birol Başaran"ı tutuklayan mahkeme Prof. Ercüment Ovalı"yı ise 20 .in YTL kefaletle serbest bıraktı. Mustafa Balbay ve Erol Mütercimler"in de aralarında olduğu 7 kişinin savcılık sorgusu sürüyor.

Yurtdışına çıkış yasağı konuldu

Mahkemenİn sosyal statüleri gereği serbest bıraktığı Ufuk Büyükçelebi, Hamza Demir, Siyami Yalçın, Murat Avar ve Ercüment Ovalı"ya dava açılıncaya kadar veya takipsizlik kararı verilinceye kadar yurt dışına çıkış yasağı konuldu.