Simitçi, boyacı, baloncu, seyyar satıcı kılığında görev yapan timler sayesinde suç oranları azaldı. Geçen yıl 82 bin 420 olaya müdahale eden timler 94 bin 983 şüpheliyi suçüstü yakaladı.

Polisin "asayiş suçları ile mücadele stratejisinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi" projesi kapsamında kurulan "güven timleri" ile "yıldırım ekipleri" suçlulara büyük darbe indirdi. Simitçi, boyacı, baloncu, seyyar satıcı vb. kılıklara bürünen güven timleri, hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, gasp, dolandırıcılık gibi adi suçların düşmesinde etkin rol oynadı.

Güven timleri ve yıldırım ekipleri sayesinde; polisin sokak hakimiyeti arttırıldı ve suça anında müdahalede artış sağlandı. Tebdil-i kıyafet sokaklara çıkan güven timlerinin devreye sokulmasından sonra şüpheli ve sanıkların yakalanmasında sağlanan artış raporlara da yansıdı. Timler geçen yıl 82 bin 420 olaya müdahale ederek, 94 bin 983 zanlıyı suçüstü yakaladı. Kamuflajlı timler gösterdikleri başarı ile suçluların adeta "kabusu" haline geldi.

108 bin kaçağı yakaladılar

Güven timleri ve yıldırım ekipleri müdahale ettikleri olaylarda; 5 bin 663 ruhsatsız silah, 11 bin 58 delici ve kesici alet (bıçak, sallama, pala, satır vb), 911 kilo esrar, 60 kilo eroin, 95 bin 944 adet ecstasy hap, bin 710 adet sentetik uyuşturucu, bin 688 adet captagon ile 7 kilo 859 gram kokain ele geçirdi.

Timler, sadece suç ve suçlularla mücadele etmedi. Kolluk kuvvetleri, savcılık ve mahkemelerce çeşitli suçlardan aranan 108 bin 786 kişiyi de yakaladı. Baskınlarda hırsızlarca çalınan 4 bin 254 araç ele geçirildi ve sahiplerine teslim edildi.

bugün