Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2010-2011 öğrenci projelerinden oluşan ''Şimdiki Zamanlar'' sergi, yarın Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde açılacak.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, serginin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, üniversitelerinde, 1,5 milyon öğrencinin eğitim gördüğünü ve 2 bini öğretim elemanı olmak üzere toplam 7 bin personelin görev yaptığını söyledi.

Üniversite olarak değişen dünya koşullarında vizyonlarını yenilediklerini belirten Aydın, ''Vizyonumuz, yaşam boyu öğrenme merkezli bir dünya üniversitesi olmaktır. Bugünün bilgisiyle kimse yaşamını sürdüremez. İnsanın kendisini sürekli geliştirmesi ve yenilemesi gerekiyor. Üniversite olarak böyle bir misyonu ve vizyonu yerine getirme çabasıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz'' dedi.

Anadolu Üniversitesi bünyesinde 12 fakülte, 7 enstitü, 42 merkez ve 43 öğrenci kulübü bulunduğunu aktaran Aydın, her yıl öğrencilerle ilgili proje fuarları düzenlediklerini, bunlardan birini de Pera Müzesi'nde, sanatseverlerin beğenisine sunduklarını kaydetti.

Aydın, sanatseverlerin sergiyle ilgili görüşlerinin, öğrencilere yeni ufuklar açacağını ve kendilerine de yol göstereceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Üniversite olarak her yerde varız. İnsana, sanatıyla, kültürüyle, müziğiyle bir bütün olarak bakıyoruz. Öğrencilerimiz, yaşamın her alanında olmalı. Bunun bir boyutu da burada görülebiliyor.''

-''GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ ALMAK İSTEYENLER SERGİYİ GÖRMELİ''-

Rektör Aydın, LYS sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını hatırlatarak, güzel sanatlar okumak isteyen öğrencilerin tercih yapmadan önce bu sergiyi görmelerini ve ondan sonra kararlarını vermelerini tavsiye etti.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Çobanlı da fakültelerinin, ilerici bir eğitim ve sanat misyonuyla Türkiye'nin en önemli sanat eğitimi kurumlarından biri olduğunu söyledi.

Çobanlı, fakülte olarak öğretim üyelerini ve öğrencileri destekleyerek, bugüne kadar ulusal ve uluslararası düzeyde önemli etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Fakültelerinin Anadolu'da sanat eğitimine kısıtlı olanaklarla başladığını ifade eden Çobanlı, bugün ulusal ve uluslararası sanat platformlarında artan bir ivmeyle katlanarak büyüdüklerini ve Eskişehir'i bir sanat merkezine dönüştürdüklerini kaydetti.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol, Müzenin, 2005 yılından bu yana her yaz döneminde genç sanatçılara ev sahipliği yaparak, Türkiye'de özel müzecilik alanında bir gelenek oluşturduğunu belirtti.

Özalp, ulusal ve uluslararası sanat ve eğitim kurumlarıyla gerçekleştirilen bu sergilerin, bir taraftan Türkiye'nin genç değerlerinin sanat çevreleriyle buluşmasını sağladığını diğer taraftan da ABD ve Japonya gibi ülkelerdeki genç sanatçıların birbirinden ilginç yapıtlarını Türkiye'deki sanat çevrelerine tanıttığını söyledi.

Sergide 111 genç sanatçının, 82 yapıtının görülebileceğini ifade eden Birol, ''Fakültenin resim, heykel, baskı, grafik, animasyon, seramik, cam ve iç mimarlık bölümü öğrencilerinin yapıtları, 2011 yazına renk katarken, bu yılki İstanbul Bienali'nin, kentimize getireceği ulusal ve uluslararası sanat çevreleriyle de buluşturacak'' dedi.

Özalp, sergiye katılan genç sanatçıların çoğunu, gelecekte ulusal ve uluslararası seçkin sanat etkinliklerinin nitelikli sanatçıları olarak görmeyi arzu ettiklerini dile getirerek, serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sergiye paralel olarak her çarşamba günü ''Genç Çarşamba Konserleri''nin düzenleneceğini aktaran Birol, serginin, 2 Ekim'e kadar ziyarete açık kalacağını sözlerine ekledi.