ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Deniz Feneri konusunda suçlu olanların cezalarını çekmesi gerektiğini belirterek, "Ancak Deniz Feneri konusunda suçluları aramak ana muhalefet partisinin işi değildir. Bu iş yargının işidir" dedi. Çelik, fazla uzun sürmemesi halinde Türkiye'nin küresel krizden etkilenmeyeceğini söyledi.

Bir sinema salonunda AKP'nin Yozgat'ın Sorgun İlçe kongresine katılan Faruk Çelik, küresel kriz konusuna da değinerek, fazla uzun sürmemesi halinde Türkiye'nin küresel krizden etkilenmeyeceğini belirterek, "Küresel krizin çok uzun sürmemesi halinde bir sorun yaşayacağımız düşüncesinde değilim. Umuyor diliyorum ki biran önce biter. Bitmediği taktirde bunun bir faturası olacaktır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Deniz Feneri konusunda suçlu olanlar mutlaka cezasını çekmesini gerektiğini de belirterek, "Deniz Feneri konusunda suçluları aramak ana muhalefet partisinin işi değildir. Bu iş yargının işidir. Eğer ortada bir suçlu aranacak ise bu suçlarına bulmak ve ortaya çıkarmak yargının işidir. Tabi eğer ortada bir suçlu varsa bunlarda mutlaka cezasını çekmelidir. Ancak bunu başbakana yıkmak doğru değildir. Türkiye'de bu kadar sorun varken ortada bir kriz varken bunları konuşmak doğru değildir. Bana göre ana muhalefetin görüşü Kapıkule'den ilerisine geçmiyor maalesef" diye konuştu.

Sosyal güvenlik konusunda iki önemli gelişmeyi gerçekleştirdiklerini kaydeden Çelik, şöyle konuştu:

"Sosyal güvenlik reformu, genel sağlık ve istihdamı gerçekleştirmek için de istihdam paketini gerçekleştirdik. 2007 yılı sonunda Türkiye'de tüm çalışanlardan topladığımız primin toplamı 44 katrilyondur. Emeklilere ödediğimiz maaşın toplamı ise 53 katrilyon. 53 katrilyon lira maaş veriyoruz, 44 katrilyon lira prim topluyoruz. Arada ne kadar fark var. 9 katrilyon. Sağlık giderine baktık, 2007 yılının sonunda 20 katrilyon lira sağlık giderimiz bulunuyor. Bu aradaki farkı araştırdık. 1991 yılında siyaset peşine düşen bir çok kişiye vaatlerde bulunulmuş. Bize oy verirseniz sizi 38-40 yaşında emekli edeceğiz demişler. Bizim vatandaşımızda buna inanarak oyları vermişler. Gelen iktidar partisi bunu yapmış. Ancak 1991 yılında 300 trilyon lira açık meydana gelmiş. 1991 yılından başlayan bu borç katlana katlana 2007 yılının sonunda 137 katrilyon lira cebimiz real olarak para çıkmış. Bu baktık araştırdık ki bunu hazine borçlanmışız. Bunu faizi ile birlikte hesapladık 851 katrilyon lira sosyal güvenliğe para gitmiş. Diğer bir yandan Türkiye'de kayıt dışı çalışan işçi sayısı ne kadar biliyor musunuz? Şu anda Türkiye de kayıt dışı çalışan emekli kişilerin sayısı 2 milyon 135 bin kişi. Ne kadar kişi bizden iş istiyor 2 milyon 200 bin kişi."
Konuşmaların ardından bu yıl üçüncüsü yapılan AKP Sorgun İlçe Kongresi'nde Oktay Rıfat Yılmaz yeniden başkanlığa seçildi.