Sahte belgelerle silah taşıma ve bulundurma ruhsatı alan kişilere yönelik soruşturmada yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı. Silah alma konusunda yetkisi bulunmayan kişilerin şirket sahibi ya da hak sahibi gibi gösterilerek silah ruhsatı alımında kolaylık sağlandığı iddialarının araştırıldığı soruşturmada görevdeki ve emekli polislerin de aralarında bulunduğu kişiler sorgulanıyor.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı soruşturmada silah ruhsatı alımında usulsüzlük yapıldığı bilgilerine başladı. Özellikle ilçe emniyet müdürlükleri bünyesindeki ruhsat alım konularını titizlikle inceleyen polis, belirlediği usulsüzlüklerden yola çıkarak baz kişilerin soruşturma kapsamına alınmasına karar verdi.

İstanbul'daki çeşitli ilçe emniyet müdürlüklerinin silah ruhsat bürosunda çalışan polis memurları, emekli polis ve muamelecilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında bazı iş adamları ve sanatçıların da bilgilerine başvurulacağı ve alınan bazı ruhsatların yeniden inceleneceği belirtildi.