ADANA'da, işyerindeki dolapta elleri ve ayakları bağlı bulunan ve otomobili de gasp edildiği öne sürülen 41 yaşındaki av bayii Aytekin Özaltun'un yaşadığını söylediği gasp olayının senaryo olduğu anlaşıldı. Sigortadan para almak için gasp yalanını uydurduğu anlaşılan Özaltun ile birlikte kendisine yardımcı olan 2 arkadaşı gözaltına alındı.

Yaklaşık 6 ay önce, dükkanının kepenkleri yarıya kadar açık olarak görülünce hırsızlık ihbarıyla Kayalıbağ Mahallesi Seyhan Caddesi'ndeki Özaltun Balık ve Av Malzemeleri işyerine giden polis, Aytekin Özaltun'u işyerindeki dolapta elleri ve ayakları bağlı halde bulmuştu. Kurtarılan Özaltun, tanımadığı kişilerin silah tehdidiyle dolaba kilitlendiğini, 2 saattir kurtarılmayı beklediğini, otomobilinin de gasp edildiğini söylemişti.

Baygınlık geçiren ve hastanede tedavisi yapılan Özaltun'un verdiği bilgileri değerlendiren Gasp Bürosu ekipleri, ifadesindeki çelişkileri fark etti. Bunun üzerine soruşturmayı çok yönlü değerlendirmeye alan polis, Özaltun'un sigorta, vergi ve ticari kayıtlarını günlerce inceledi, onun ekonomik sıkıntı içinde olduğunu saptadı. Özaltun'un sigortadan para alabilmek için hayali olay üretip gasp edildiğini ileri sürdüğü anlaşıldı.

Özaltun'un telefon görüşmelerini takibe alan, kendi işyeri ile çevresindeki binaların güvenlik kamerası kayıtlarını toplayan ekipler, bu görüntülerin tamamını inceledi. Elde edilen bulgularda, Aytekin Özaltun'un olay günü işyerine giren 2 kişi tespit edildi. Otomobili götüren 2 kişiyi yakalayan polis ekipleri, Aytekin Özaltun ile zanlıların tanıştıklarını belirledi. Saldırganları tanımadığını ifade eden Özaltun'un yalan söylediği ortaya çıktı. Zanlıların çiftlik evlerinin ahırında saklı olan otomobil de ekiplerin düzenlediği operasyonla ele geçirildi. Otomobilin lastiklerinden, Aytekin Özaltun'un ayakkabılarından alınan toprak örnekleri Kriminal Bölge Laboratuar'a gönderildi. Analiz sonrasında her iki toprağın da aynı olduğu, otomobili kendisinin götürdüğü ortaya çıktı. Hayali suç üretip, adaleti yanıltmaya çalıştığı, gasp süsü vererek sigorta şirketinden para almak istediği ileri sürülen Aytekin Özaltun, gözaltına alındı. Sorgusunda suçunu itiraf eden Özaltun ile adları açıklanmayan 2 arkadaşı, ifadelerinin ardından `suç uydurmak ve adaleti yanıltmak' suçundan adliyeye sevk edilecek.