Kadınların sosyal hayatını olumsuz etkileyen bu sorunun 30 dakika süren bir ameliyatla tedavi edildiği, bu ameliyatta yüzde 80 başarılı olunduğu ifade ediliyor.

İdrar kaçırma probleminin cerrahi tedavisi olduğunu anlatan Acıbadem Kayseri Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Sofikerim, idrar kaçırma bir hastalık değil, bir bulgu olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Mustafa Sofikerim, yapılacak tetkiklerle idrar kaçırma problemine neden olan hastalığın bulunup tedavi edilmesi gerektiğini anlattı. "Uzun süre çözümsüz kalan kadınlar sosyal ve psikolojik sorunlar yaşayıp depresyona girebilmektedir. Bu problemin çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Stres idrar kaçırma, hastada hapşırma ve öksürme gibi karın içi basıncı arttıran nedenlerle izlenen istemsi idrar kaçırma türüdür. Stres idrar kaçırma türünde 30 dakika süren bir ameliyatla hasta belden uyuşturularak idrar kanalı alt taraftan desteklenerek tedavi edilir. Uzun dönemde bu ameliyatın başarısı yaklaşık yüzde 80 civarındadır.

Kadınların hayatını oldukça olumsuz etkileyen bu problem çözümsüz değildir. Bu tür problemi olan kadınlar sorununu ertelemeyip mutlaka bir hekime başvurmalıdırlar. İdrar kaçırmaya neden olan sebepler ise çoktur. Bunlar arasında, menapoz, ilerleyen yaş, fazla sayıda doğum yapmak, sigara, kabızlık, kronik hastalıklar, fazla kilolar yer alır." diye konuştu.

CİHAN