Çetenin telefon görüşmelerinde eskort şifresi olarak 'sigara içilmemiş' dedikleri belirlendi. 

İstanbul'un çeşitli yerlerinde bulunan 15 ev 4 otel ve 2 gece kulübüne 27 Mart 2010 tarihinde saat 04.00'te eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda fuhuş yaptırıldığı belirtilen 71 yabancı uyruklu kadın ile birlikte fuhuşa teşvik, aracılık, yer temini ve uyuşturucu madde ticareti yapan çeteye üyesi 13 kişi yakalandı. Yakalanan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 71 adet pasaport, 6 adet cep telefonu, 7 adet sim kart ve 80 şişe kaçak içki ele geçirildi.

Kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları, yabancı uyruklu kadınları Silivri ve Büyükçekmece ilçelerinde bulunan bazı otellere yerleştirip pasaportlarına el koyarak her birini yüksek miktarlarda borçlandırıp fuhuşa zorladıkları tespit edildi.

Polise yakalanmamak için 'Rent A Car' firması gibi telefon görüşmeleri yapan, müşterilerine ellerinde 'sıfır lüks model otomobil' olduğunu 2 günlüğüne 200 dolara kiralayacaklarını söyleyerek, 'sigara içilmemiş' gibi şifreli konuşarak pazarlama yapan çetenin aralarında HIV virüsü taşıyan kadınları da pazarladığı ortaya çıktı.

2 HIV VİRÜSLÜ, 24 BULAŞICI HASTALIKLI YABANCI UYRUKLU KADIN
İstanbul İl Jandarma ekiplerinin fuhuş operasyonunda kurtarılan 71 yabancı uyruklu kadının yapılan sağlık kontrollerinde 2'sinin HIV virüsü taşıdığı 24' nün cinsel yollarla bulaşan hastalık taşıdığı tespit edildi.


Operasyonda yakalanan 13 kişinin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan sorgusunun ardından Büyükçekmece Adliyesi'ne çıkartıldı. Adliyeye çıkartılan 13 kişiden 11'i tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilirken 2 kişide tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Fuhuşta kurtarılan kadınların işlemlerinin tamamlanmasını ardından ülkelerine gönderilmek üzere yabancılar şubesine teslim edilecekler.

DHA