Aydın Eczacılar Odası Başkanı Şevket Kaya, Türk Eczacıları Birliği"nin 36. olağan genel kurulunda 2. Başkanlığa seçilmesi sonrasında Aydın"da Turistik Park VIP salonunda basın toplantısı düzenledi.

Aydın için önemli süreç
Ankara"daki görevi dolayısıyla Aydın"daki görevini bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Türk Eczacıları Birliği 2. Başkanı Şevket Kaya, “9 yıl benimle birlikte çalıştığınız için teşekkür ederim. Bundan sonra da birlikteliğimiz Birlik odaklı olarak devam edecek. 12-14z Aralık 2007 tarihinde seçimlerimiz yapıldı. 390 delegenin oylarıyla 11 kişilik yönetim kuruluna seçildim. Yönetim arasında yapılan seçimde de 2. Başkan oldum. Bu görev Aydın"dan birliğe katılmamız hem Aydın açısından, hem de Türkiye"deki eczacılar açısından olumlu olacağını düşünüyorum” dedi.

Protokol görüşmeleri Kaya"nın
Sektörün sorunlarının çözümü için mesai vereceğini açıklayan Kaya, “Türkiye"de bulunmayan ilaçlar konusunda sıkıntılarımız vardı. İtalyan arkadaşlarla bu konuyu çözmeye çalıştık. Artık ilaçları temin edebileceğiz. Çünkü çok acil ilaçlar olabiliyor bunlar. CNR"da Mart-Nisan aylarında fuarımız olacak. Bu fuarın koordinatörlük görevi şahsıma verildi. Sonrasında da ulusal eczacılık bilimsel toplantısı var. 2009 yılında yapılacak olan bu toplantı ilk defa gerçekleştirilecek. Ayrıca Türk Eczacılar Birliği"nin protokol ve hükümet görüşmelerini de ben yöneteceğim. Ayrıca yeni bir projeye başladık. İnternet üzerinden bir yayınla merkezi Ankara"da olmak üzere tüm yayınları eczanelere dağıtmak gibi bir projemiz var. İzmir EXPO için de katkıda bulunmayı planlıyoruz. Üzerinde yoğunlukla duracağımız konular şimdilik bunlar olacak” diye konuştu.

İhtiyaç kadar eczane açılmalı
Eczacıları yakından ilgilendiren 6197 sayısı yasanın acilen değişmesi gerektiğini savunan Başkan Kaya, “Eczane sınırlandırması ve eczanelerin alacağı eğitim konusu büyük önem taşıyor. Yasada başka değişiklik gösterecek noktalar var fakat en önemli yanı burası. İhtiyaç olan yerlere eczane açılması gerekiyor. Yasa şu anda Başbakanlıkta imzaya sunuldu” dedi.
Toplantı sonrasında Aydın Eczacılar Odası"nda Şevket Kaya"nın görevden ayrılmasıyla birlikte yeniden şekillenen yönetim kurulu gazetecilere toplu bir fotoğraf çektirdi.