Yaprak Dökümü"nün Ferhunde"si Deniz Çakır, Şevket rolündeki Caner Kurtaran ile 15 saniye süren bir sevişme sahnesinin internet sitelerinde tıklanma rekoru kırmasına öfkelendi. Genç oyuncuya bugüne kadar yaklaşık 2,5 milyon kez tıklanan sevişme sahnesini, iş ve özel hayatını sordum:

* Sevişme sahnesinin rekoruna ne diyorsun?

Bu kadar insanı doyurmuşum demek ki çok açlıkları varmış. Bu insanlar çok eski bir sahneyi, şimdi mi fark etmişler. Bizim daha sonra da öpüşme sahnelerimiz oldu. İnsanlar bence onları bir araya getirip bir seri yapıp üçünü bir arada izlesinler. Açıkçası bana bu durum çok sevindirici gelmedi. Rekora keşke bu alanda gitmeseydik. İnsanların çok boş vakti var galiba. Bu görüntü bu bakış açısında 2,5 milyon hiti hak etmiyor. İsterse 5 milyon insan izlesin benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Bir tek görüntülerin altına yazılan yorumlardan rahatsızım.

* O sahne bir de eski bölümden...

O sahneyi dizinin ilk bölümlerinde galiba 10. bölümünde çektik. Bizim ekiple birbirimizi yeni tanıdığımız bir dönemdi. Caner"i yeni tanıyordum. Ekip olarak birbirimizi tanımıyorduk. Caner ile oturup konuştuk, aynı bakış açısında olduğumuz için kasılmadan böyle bir sahneyi çektik. Zaten oyuncu olmayan biriyle o sahnenin bu kadar kolay çekileceğini sanmıyorum. Kasmaman ve kendini rahat bırakman gerekiyor. Tabi ki belirli sınırlar çerçevesinde.

* Nedir o sınırlar?

Mesela o sahnede bir çıplaklık yok. Ön tarafımı kamufle eden yapışkanlı bir şey kullandık. Ön tarafım tamamen kapalı, göğüslerim açık değil. Sonuçta orada setçiler var. Biraz kamera hileleriyle güzel bir sahne ortaya çıkardığımızı düşünüyorum.

* Sevişme sahnelerinin ucuzladığını, promosyon olarak kullanıldığını düşünüyor musun?

Evet artık sevişme sahneleri promosyon olarak kullanılıyor ve bu beni çok korkutuyor. Mesela sen siyasi bir hikaye anlatıyorsun rol gereği çıplak bir şekilde koşman gerekiyor. O rolü çok inanarak yaptıysam ve insanlar orada başka şeylere bakıyorsa bu genç bir oyuncu olarak inancımı kırar. Bir kadın olarak bu sahneleri kullanan insanlar da var. Ne iş yaptığını bilmediğim sadece kadın olduğunu bildiğim ünlüler de var. Ama oyunculuk kalitesi anlamında televizyon ekranları artık temizleniyor. Şu an oynanan dizilerde çok güzel kadın ya da çok yakışıklı erkekler görmüyorum.

* Bu sahnelerden ekstra para alınıyor mu?

Ben oyuncuyum sevişme sahnesinde kendimi fiyatlandırmam mesleki ahlakıma uymaz. Ben bu işi bedava da yaparım. Bu işten çok haz alıyorum ve bu benim yaşam biçimim.

* Kendine örnek aldığın bir oyuncu var mı?

Vahide Gördüm, Perran Kutman gerçekten çok iyi oyuncular.

* Birlikte oynadığın oyuncuların en çok hangisinden etkilendin?

Hülya Avşar"ın es"lerinde yani sözsüz ifadelerinde çok güzel bir oyunculuğu vardır. Halil Ergün"e bayılıyorum. Ağlamak bir erkeğe bu kadar mı yakışır.

* Diziden bölüm başına ne kazanıyorsun?

Bu sektörde iyi para kazanılıyor ama bunu söylemem.

* Dizide en kızdığınız karakter hangisi?

En çok Ferhunde"ye kızıyorum. Anladığım yönleri de var. Zaten onu anlaya anlaya anlayışlı insan oldum. Fütursuzluklarına, hadsizliklerine kızıyorum ama yine de en çok Ferhunde"yi seviyorum. Kızamıyorsunuz çünkü doğruyu söylüyor, kızıyorsunuz çünkü yerinde söylemiyor.