İyi bir dinleyici olmak

İnsan sosyal bir varlık ve bu sosyalliğini perçinleyen en büyük varlığı dil kullanımı. Bu kadar bilgiyi başarılı bir şekilde üst üste koyabilmemizin tek nedeni bunu aktarabiliyor olmamız. Yani iletişim şart. Ancak sevilen bir insan olmanın en büyük kurallarından biri de tek taraflı değil iki taraflı iletişimi düzgün bir şekilde kurabilmek. Bu sebeple konuşmanın yanında dinlemek de büyük meziyet. İnsanları dinlemeyi öğrenmek ve bundan keyif alabilmek sizi bir adım öteye taşıyacaktır.

Yardımseverlik

Toplum içerisinde eşit şartlarda olmamak bizim insanlık olarak en büyük eksikliklerimizden biri. Bu nedenle birilerine yardım elini uzatabilmek çok önemli. Bu size bir meziyet gibi görünmese de bireyselleşen toplumlarımız için artık bulunmaz bir özellik haline gelmeye başladı. Elinizi birilerine uzatmaya çekinmeyin.

Paylaşımcı olmak

Paylaşımcı olmak demek illa maddi bir şeyleri paylaşmak anlamına gelmiyor. Bu bildiğiniz bir bilgi bir meziyet ya da bir el becerisi bile olabilir. Size ait olanı başkalarına da büyük bir açık yüreklilikle anlatmaya, paylaşmaya hevesli olduğunuzda göreceksiniz ki etrafınızda bir sürü insan olacak. Bilgiyi aktarmak önemli bir erdemdir.

Harekete geçebilmek

İnsanlar rutinleri ve alışageldikleri düzen dışına çıkmak konusunda çok iyi değildir. Özellikle toplu halde yaptıkları eylemler onları rahat ve güvende hissettirir. Ancak bazen bir konuda harekete geçme ihtiyacı duyarlar ve bunu nasıl yapacaklarını pek bilmezler. Bu noktada sizin getireceğiniz teklif sizi diğerlerinden farklı yapar. Bu sebeple fikirlerinizi söylemekten çekinmeyin.

Toparlayıcılık

Bencil varlıklar olduğumuz için bizim için bireysel fikirler etrafında dolaşmak caziptir. Ancak bu daha fazla ayrımcılığa neden olur. Oysa insanlar bir araya geldiklerinde hayal edebileceklerinden fazlasını yapabilirler. Çoğu zaman onları toplayacak ve yönlendirecek birine ihtiyaçları vardır. Bu kişi neden siz olmayasınız?