Bilindiği gibi; Aydın Süper Amatör Küme"de hafta sonu oynanan Aydınspor-Yıldız Fenerspor maçı 1-1 sona ermiş ve maçın bitiş düdüğünün çalmasının ardından iki takım taraftarları arasında olaylar yaşanmıştı. İki takımın taraftarları arasında başlayan kavga, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü"nde görevli çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden önlenmişti.

Maç sonu yaşanan olaylarda kendisine yönelik olarak orantısız güç kullanıldığını iddia eden Aydınspor"un 15 yıllık amigosu Coşkun Çakırca, polisin uyarmadan ve kanunlara aykırı olarak çok yakın mesafeden yüzüne biber gazı püskürttüğünü ileri sürdü. Biber gazından etkilendiği ve 3 saat hastanede tedavi gördüğünü belirten Çakırca, “Yaşanan bu olayın ardından kulüp yöneticilerimize durumu iletmek ve orantısız güç kullanımının önlenmesi için görüşmeler yapmalarını talep etmek istedim. Ancak 2 gündür tüm çabalarıma rağmen yöneticilerimize ulaşamadım. Telefonlarıma bile cevap vermiyorlar. Bugüne kadar iç saha ve deplasmanda oynanan maçların çoğunda takımımızı yalnız bırakmadım ve bugüne kadar maçlarda tartışmalarında yaşandığı oldu. Ancak son maçtaki kadar orantısız güç kullanıldığına şahit olmadım” dedi.

Aydınspor"un maddi ve manevi zorluklar yaşadığına işaret eden Çakırca, takımla birlikte taraftarlarında çeşitli sıkıntılarla mücadele ettiğini savundu. Kendisinin tam bir Aydınspor fanatiği olduğunu ve 15 yıldır takımın amigoluk görevini yerine getirdiğini anımsatan Çakırca, şunları söyledi: “Yağmur, çamur ve sıcak demeden Aydınspor"u içte ve dışta hiçbir zaman yalnız bırakmadım. Kendi organizasyonumla defalarca deplasmana taraftar götürdüm. Ama asla bu yaptıklarımdan pişman olmadım. Ta ki bu son olaylara kadar. Son maçın ardından yaşanan olaylar ve yönetimin bize sahip çıkmaması artık bende dayanacak güç bırakmadı. Bu nedenle 15 yıldır yürüttüğüm amigoluk görevini bırakıyorum. Bundan sonra ne Aydınspor"un içinde ne de "Asi Kankalar" taraftar grubunda görev almayacağım. Bundan böyle sadece vakit bulduğum zamanlar, normal bir vatandaş gibi biletimi alıp herkesin arasında maçımı izleyeceğim”

AYDINSPOR SEVGİSİ PAHALIYA PATLADI

Aydın"da herkesin kendisini Aydınspor hayranlığı ile tanıdığını beyan eden Coşkun Çakırca, “Bugüne kadar takımın için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadım. Takımına destek vermek için verdiğim mücadelemde 3 defa yargılandım. Bu güne kadar hakkımda açılan "Küfürlü tezahüratta bulunmak, küfürlü tezahürat yaptırmak, tehdit ve hakaret" suçlamalarında 3 kez 5"er aylık hapis cezasına çarptırıldım. Bu kararlar daha önceden hakkında başka hiçbir suçlama olmadığı için birincisinde bin 620 TL, ikincisinde 3 bin 280 ve üçüncüsünde de 3 bin TL olmak üzere toplam 7 bin 900 TL para cezasına çevrildi. İlk iki cezayı kendi cebimden ödedim. Üçüncü karar bana daha yeni ulaştı. Onu da yine kendi imkanlarımla ödeyeceğim. Bu cezalarla birlikte 6 ayda hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldım” şeklinde konuştu./iha