AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, olay Kepez İlçesi, Ulus Mahallesi, 2112 Sokak'taki Müge Apartmanı'nda meydana geldi. İddiaya göre bir süredir A.K.'nin kızını seven ancak sevgisine karşılık bulamayan Kapıcıoğlu, ismi açıklanmayan genç kızı sürekli rahatsız etmeye başladı. Bunun üzerine anne A.K. kızını da yanına alarak önceden işyeri olarak kullanılan Kapıcıoğlu'nun kaldığı evin kapısının önüne gitti.
Bir süre sonra Anne A.K., kızı ve Kapıcıoğlu arasında tartışma çıktı. Kapıcıoğlu, anne A.K'yi kolundan tutup içeri çekti ve kapıyı içerden kilitledi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ev ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ve sağlık ekipleri de evin önünde hazır bekletildi. Uzun bir süre zanlıyı ikna etmeye çalışan polis ekipleri bir anlık dalgınlığından yararlanarak genci demir parmaklıkların arkasından yakalayıp, etkisiz hale getirdi. Evin demir kapısını kıran itfaiye ekipleri A.K'yı kurtardı. Polis ekipleri de etkisiz hale getirdikleri Kapıcıoğlu'nu göz altına aldı.
Polis aracına bindirilmek istenen Volkan Kapıcıoğlu'nu mahalle sakinleri linç etmeye çalıştı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler oluşan A.K. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Alkollü olduğu ileri sürülen Volkan Kapıcıoğlu göz altına alınarak, polis merkezine götürüldü.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.