Bu arada, kongre vadisi inşaatının ilk bölümünü oluşturan kongre merkezinin ise 2010 yılının Temmuz ayında tamamlanacağı açıklandı.
Kongre Merkezi inşaatının yapıldığı alandaki KOMER binasında gerçekleşen toplantıya Türkiye Seyehat Acentecileri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı ve KOMER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Kuşadası Belediye Başkanı ve KOMER Başkan Yardımcısı M. Esat Altungün, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Aydın İl Özel İdaresi Genel Müdürü Halil İbrahim Aktemur, Peninsula Turizmin sahibi Tevfik Bağcı, Tusan Otel Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Hurda ve KOMER şirketi ortakları katıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantı sonunda sermaye artırımına gidilme kararı alındı.
Toplantının ardından Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ile şirket ortakları inşaatı süren kongre merkezinde incelemeler yaptı.
Küresel ekonomik krize rağmen inşaatın hızla devam ettiğini açıklayan TÜRSAB Genel Başkanı ve KOMER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, “İnşaatı 2010 yılının Temmuz ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Kaba inşaat hemen hemen tamamlandı. Sadece sıva ve dizayn kaldı. Koltuk ve ses sisteminin siparişleri verildi. Bu ekonomik krizde bile kongre merkezi inşaatı her ne koşulda olursa olsun ortaklarımızın gayretiyle bugünlere geldi.Bugün Komer ortakları ile bir araya geldik ve sermaye artırımına gidilme kararı aldık. Sermaye artırımı yatırım yapmak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat” dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı ve KOMER Başkan Yardımcısı M. Esat Altungün ise kongre merkezinin 2010 yılı içerisinde tamamlanacağını belirterek, “Kongre Vadisi sadece Kuşadası değil, Ege Bölgesi ve ülkemiz için önemli bir turizm yatırımı. Yerel yönetim olarak Kuşadası esnafını tüccarını, turizmcisini ve iş adamlarını kongre merkezine sahip çıkmaya davet ediyorum. Sermaye artırımı bir fırsat” diye konuştu.
PROJENİN TOPLAM MALİYETİ 250 MİLYON YTL"Yİ AŞIYOR
Otel, sosyal tesisler, villalar, safari park gibi farklı bölümlerin yer alacağı Avrupa"nın en büyük Kongre Vadisi projesinin sadece ilk bölümünü oluşturan Kongre Merkezi kısmı 35 milyon YTL"ye mal olacak. İkinci bölümde ise sosyal tesisler, yemek üniteleri, amfitiyatro ve villalar, üçüncü bölümde 600 odalı otel, dördüncü bölümde de safari park yer alıyor. Projenin toplam maliyeti 250 milyon YTL"yi aşıyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği TÜRSAB, Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği şirketi UKTAŞ, Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Ticaret Odası, LİMAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Peninsula Turizm"in sahibi Tevfik Bağcı ve turistik tesislerin ortak olduğu Kuşadası Kongre Vadisi şirketi KOMER, Kuşadası ve Ege Bölgesi için önemli bir prestij projesi olarak değerlendiriliyor.