Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize) ile Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu bölgelerimizde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genel olarak kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu bölgelerimizde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize) ile Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Lokal su baskını, ani sel, lokal dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla göller yöresi parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Yozgat, Sivas ve Kayseri çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sinop çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize) ile Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı (Erzincan, Erzurum, Tunceli, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş) ile Van çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçecek.

AJANSLAR