Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nazilli İlçe Başkanı Rafet Şentürk, 2009 yılı Mart ayında yapılacak olan mahalli seçimlerde Nazilli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.
MHP Nazilli İlçe Teşkilatı Binası"nda düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan Şentürk"ü, Nazilli İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri yalnız bırakmadı.
Önümüzdeki yerel seçimlerde Nazilli kalkına birlik olma çağrısında bulunan MHP Nazilli İlçe Başkanı Rafet şentürk, “Ülkemizin çok ciddi sıkıntılardan geçmekte olduğu bu süreç içerisinde tekrar bir araya gelmiş bulunmaktayız. Gerek ekonomik, gerek siyasi iç ve dış meseleler, gerekse terör belasıyla sarmalanmış olan ülkemiz, adım adım ayrışmaların körüklenmesi, kaosun derinleştirilmesi ile birileri tarafından kardeş kavgası ortamına çekilmek istenmektedir. Bu tabloda biz siyasi partilere ve genel başkanlara çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve huzuru için bizler, siyasi rant hesaplarını ve kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp, ülkemizi bu badireden en kısa zamanda çıkarmanın mücadelesini vermeliyiz. Ülkenin menfaati için diğer siyasi partiler ve aktörlerle ortak hareket etmesi gerekmektedir” dedi.
29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Nazilli Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu duyuran Şentürk, “Biz bu seçimle ilgili çalışmalarımızı daha önceden de sürdürmekle birlikte, yeni yönetim kurulumuzda şu andan itibaren hızlı çalışma startını vermiş bulunmaktayız. Biz MHP Nazilli İlçe Teşkilatı olarak herkesi MHP çatısı altına davet ediyor, ilçemizi hep birlikte layık olduğu yere çıkarmak için birlik beraberlik içerisinde çalışmaya bir olmaya diri olmaya çağırıyoruz. Biz MHP İlçe Teşkilatı olarak Nazilli"de Belediye Başkanlığı ve İl Genel Meclisi seçimleriyle ilgili olarak hiçbir siyasi partiyi küçümsemiyoruz. Ama hiçbir siyasi partiyi de kendimize rakip olarak görmüyoruz. Artık halkımız MHP"yi iyi tanıyor. Bunu da 22 Temmuz 2007 seçimlerinde MHP"nin daha öncekini oyunu dörde katlayarak gösterdi. Bilinsin ki, 29 Mart 2009 seçimlerinde oyumuz yine katlanarak büyüyecektir. Artık halkımız MHP Nazilli Belediye Başkanı"nın Nazilli"ye doğru, dürüst ve herkese eşit hizmetler vereceğini Nazilli Belediyesi"ne yüzeysel park-bahçe belediyeciliğinden kurtararak, sosyal belediyecilik anlayışını getireceğini, iş aş sahibi olması için gereken neyse yapılacağını, Nazilli"nin sanayileşmesinin önündeki zincirleri kırarak Nazilli"nin sanayileşmesini sağlayacağını, Nazilli"ye huzur ve barış getireceğini biliyor” diye konuştu.