Ve Demir istifa etti

Ankara"da yılbaşı gecesi karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden üniversiteli 7 genç hakkındaki “Kimisinin belden üstü yarı çıplak” ifadesi nedeniyle büyük tepki toplayan Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir, istifa etti.
Milliyet"in dün manşet haberinde istifaya çağırdığı Demir, kararını yazılı bir açıklamayla duyurdu. Hakkındaki haberlerin şahsını ve kurumunu yıpratmaya yönelik olduğunu savunan Demir, şunları kaydetti:
“(Önceki gün) düzenlediğim basın toplantısında, üzücü olayın gelişimini anlatıp, bilirkişi raporunu ve teknik değerlendirmeyi sunarak, Başkentgaz"ın bu olayda herhangi bir ihmali ve kusuru bulunmadığını ifade ettim. Gerekirse bizim de soruşturma kapsamına alınabileceğimizi vurguladım.

Samimi ifadeymiş
Ayrıca bu tür vahim olayların bir daha yaşanmaması için, doğalgaz kullananların nelere dikkat etmesi gerektiği yönünde detaylı açıklamalarda bulundum. Ancak basın toplantısında ifade ettiğim bu konular, tamamen art niyetli olarak çarpıtılmış, çok farklı bir boyuta taşınmıştır.”
Bir soru üzerine, gençlerin durumuyla ilgili gördüklerini çok samimi şekilde anlattığını belirten Demir, “Hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem. Gençlerin her biri, bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak. O yaşlarda benim 3 çocuğum var. Ben bir babayım. Bu travmayı uzun süre atlatamam” dediğini anımsattı.

"Delikanlının gömleği açıktı"
Veysel Karani Demir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Gençler kesinlikle giyinik, günlük kıyafetliydi. Bir delikanlının gömleğinin düğmeleri beline kadar açıktı. Bu gencin muhtemelen havasızlıktan bunalıp gömleğini açtığını düşündük. Hiçbir şekilde "gençler çıplaktı" diye bir beyanda bulunmadım. Anlatmaya çalıştığım, bu acıklı ortamdı.
Benim bir baba olduğumu defalarca tekrarladığım bu duygulu ifadelerimin, iğrenç bir şekilde çarpıtılarak kamuoyuna, hem beni hem de gençlerin ailelerini yaralayacak şekilde yansıtılmasını kınıyorum.
İfadelerimin çarpıtılması sonucu, ailelere verdiğim üzüntüden dolayı, bu ailelerden özür diliyorum.”
Demir, açıklamasını “Geldiğimiz noktada; kurumumuzun, 7 gencin ölümünde hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmış olması, benim üzerimden hiç ilgisi olmayan insanların hedef olmaması için Başkentgaz Genel Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum” sözleriyle noktaladı.