Aydın’da yaşanan sel baskını dışı faaliyetlerine sınırlı bir şekilde devam edebilen Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde devam eden onarım çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, “3 Haziran 2012 tarihinde saat 21.00-22.00 saatleri arasında ilimiz merkezinde etkili olan şiddetli yağış sonucu bir çok evin bodrumları ve kamu kurumları sel baskınına maruz kalmıştır. En çok zarar gören kurumlardan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin 2. Bodrum katının tamamı sel baskınına uğramış ve bu katta hastanenin elektrik ana dağıtım panoları, ısıtma merkezi, klima santralarının bir kısmı, yangın söndürme sistemleri, asansörleri etkilenmiştir. 1. Bodrum katında laboratuar ve röntgen bölümleri hasara uğramış, özellikle hastaneyi besleyen elektrik panolarının sudan etkilenmesi sonucu hastane hizmet veremez hale gelmiştir” dedi.

Olay esnasında Vali Kerem Al’ın talimatıyla kendisinin başkanlığımda kurulan idari ekibin çalışmaları yerinde koordine ettiğini açıklayan Tırpancı, “Hızlı verilen kararla tüm hastalar Rektörümüz Prof.D r.Mustafa Birincioğlu’nun da katkılarıyla ilimizdeki diğer hastanelere herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan başarılı bir şekilde transfer edilmiştir” diye konuştu.

Olayın hemen akabinde hastanede su tahliye çalışmaları itfaiye, İl Afet Müdürlüğü ve diğer kurumlardan gelen ekiplerle birlikte hızlı bir şekilde tamamlanarak hasar tespit çalışmalarına başlanıldığını ifade eden Tırpancı, “Bilindiği üzere hastane TOKİ aracılığıyla yaptırılmış olup, henüz kesin kabulü yapılmamıştır ve aynı kurum tarafından yaptırılmış olan inşaat riski sigortası kapsamında uğranılmış olan zarar giderilecektir. Dolayısıyla kamuya herhangi bir mali yük söz konusu değildir. Olay tarihinden bu güne kadar geçen süre içinde Valimiz Sayın Kerem Al, Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öğüş, Ali Gültekin Kılınç, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Uzm. Dr.Orhan Koç bizzat hastaneyi ziyaret ederek incelemelerde bulunmuşlardır. Sağlık Bakanlığı İnşaat Onarım Daire Başkanlığı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Müşavir Firma(Koltek) Yüklenici Genç İnşaat Firması, elektrik ve mekanik işlerin taşeron firmaları, sigorta firması, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Afet Müdürlüğü ve Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü teknik yetkilileri yerinde inceleme yapıp hasar tespitinde bulunmuşlardır. 16 Haziran 2012 tarihi itibariyle onarım çalışmalarına başlanılmış olup, çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir ve yaklaşık olarak 20 gün sürmesi planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.


aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png