Edirne" deki “Arasta Operasyonunda” tutuklu olarak yargılanan Aydın Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Mustafa Selçuk, geçen hafta tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakılmasının ardından sert açıklamalarda bulundu. 100 bin YTL kefaletle serbest bırakılınca Aydın"a gelen Selçuk, “Mahkemece serbest bırakılmam Aydın"da bazılarını rahatsız etti” dedi.
Kendisi hakkında “100 bin YTL kefalet ücretini yatıramadı” şeklinde dedikoduların çıktığını hatırlatan eski Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selçuk, oysa aynı çevrelerin daha önce kendisi için çok parası olduğunu ileri sürdüğünü söyledi. Bu kişilerin parası olup olmadığı yönünde bir karara varmasını tavsiye eden Selçuk, “Bazıları kasıtlı olarak bu dedikoduları çıkarıyor. Bunları amacı beni yıpratmak. İstanbul"a taşındım, yine de peşimi bırakmıyorlar. Hakkımda çıkan söylentilere gülüp geçiyorum. Ancak ailem için çıkarılan dedikoduları yadırgıyorum Bu belden alta vurmaktır. Yok kızım kalsaymış ta, şu söylemişte, bunlar ayıp. Hakkımda konuşun, buna bir şey diyemem. Ancak benimle alıp veremediğinizi aileme sataşarak yapamazsınız. Bu ayıp, çirkin, ahlaksızca” dedi.
Tahliye edilmesine özellikle bir gurubun sevinmediğine değinen Mustafa Selçuk, “Arkadaşlarımız, dostlarımız geçmiş olsun diyerek arıyorlar sağ olsunlar. Ancak bir grupta serbest kalmamızdan rahatsız oldu. Benim Aydın"da olmam onların huzurunu kaçırıyor. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ama neden rahatsız olduklarını ben bilmiyorum. Bana çamur atanlar, arkamdan konuşanlar, benim kolum var diyenler. Bunlar kendilerini bilmiyorlar. Savcının hazırladığı iddianame ortada zaten. Eğer mahkeme suçlu olduğumuza kanaat ederse paşa paşa gireriz cezaevine. Siz niye rahatsız oluyorsunuz ki?” diye konuştu.
Siyasi bir isteğinin olmadığını defalarca açıkladığını hatırlatan Selçuk, şöyle konuştu: “Hala ediyorlar ki Mustafa siyasete girecek. Yok böyle birşey. Siyasetle bir dönem uğraştık, o geride kaldı. Ben şimdi işimin peşimdeyim.Ben yıllarca başkan yardımcılığı yaptım. Aydın için yaptıklarım ortada. Benim olmadığım dönemde de yapılanlar ortada. Daha ne diyeyim”
Tutuklanma sebebinin siyasi olmadığını savunan Selçuk, şunları söyledi: “Benim ve diğerlerinin tutuklanmasındaki gaye birilerinin iddia ettiği gibi siyasi değil. Bizim yaptığımız iş belli. Ortada çok büyük rakamlar var. Bu iş holdingler savaşı. Bizde bu çarpışmanın ortasında kaldık. Olay budur”