Sektörel Fuarcılık, 19 yıllık tecrübesi ve deneyimiyle faaliyet gösterdiği fuarcılık hizmetleri alanında dünya markası olma yolunda çalışmalarını hızlandırdı. Sektörel Fuarcılık global bir şirket olma hedefiyle yaptığı çalışmalar çerçevesinde fuarcılık sektörünü dünyada temsil edildiği en büyük ve tek kuruluş olan Dünya Fuar Endüstrisi Birliği üyesi oldu.
 
Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bulak, global bir şirket olma yolunda ilerleyen Sektörel Fuarcılık’ın 20’inci yılına girmek üzere olduğu bir dönemde UFI üyeliğinin oldukça anlamlı ve sevindirici olduğunu söyledi. Süleyman Bulak, Sektörel Fuarcılık’ın Türkiye’de kaliteli, uluslararası standartlarda fuar organizasyonları gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Sektörel Fuarcılık fuarlarına her geçen yıl ilgi artıyor, fuarlarımız artık kabına sığmıyor. Şirketimiz de Türkiye sınırları ötesinde fuarlar düzenleyecek tecrübeye ulaştı. Global hizmet anlayışımızın bir parçası olarak UFI üyeliğimiz önemli bir adım olmuştur” dedi.
 
 ICCI 2012’ye UFI onayı
 
Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Eser Oğuz ise UFI’ın üyesi olan kurumları uluslararası platformlarda tanıtmalarına ve yeni iş fırsatları sunmalarına aracı olduklarının altını çizdi. Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen ICCI – 18. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın da UFI onaylı bir dünya fuarı haline geldiğini hatırlatarak, “Türkiye’deki UFI üyesi 19 şirketten biri olmaktan dolayı heyecanlı ve mutluyuz” diye konuştu.
 
UFI hakkında:
 
Dünya Fuar Endüstrisi Birliği, 1925 yılında ‘Union des Foires Internationales’ adıyla kuruldu ve 2003 yılında The Global Association of the Exhibition Industry adını aldı. Avrupa’nın önde gelen 20 uluslararası fuarının bir araya gelmesiyle İtalya’da faaliyetlerine başladı. Merkezi bugün Fransa’da bulunan UFI’nin günümüzde tüm kıtalarda 210 şehir ve 83 ülkeye yayılan 565 üyesi bulunuyor. Fuar organizatörü, fuar alanı yöneticisi ve sahibi, fuar dernekleri ve fuar endüstrisi iş ortaklarının yer aldığı üyeler arasında toplam 291 fuar organizatörü şirket bulunuyor. UFI bugüne kadar 871 ticari fuar ve sergiye kalite onay belgesi vermiştir. Fuar endüstrisini tüm açılardan ele alarak araştırma ve çalışmaların yapılmasına olanak sağlayan UFI; aynı zamanda eğitim ve profesyonel seminerler düzenlemekte ve düzenli olarak çalışmalar yapmaktadır.
 
http://www.ufi.org
 
Sektörel Fuarcılık hakkında:
 
Sektörel Fuarcılık 1992 yılından beri Teknik Yayıncılık A.Ş. bünyesinde başta enerji sektörü olmak üzere, enerji alt sektörleri; yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, atık teknolojileri, yangın ve güvenlik, mekanik tesisat, yalıtım vb. sektörlere yönelik ulusal ve uluslararası fuar, sergi, kongre, sempozyum, konferans, seminer ve forum organizasyonları düzenlemektedir. Fuar düzenleme ile ilgili yasa ve yönetmelikler gereği 2000 yılında Teknik Yayıncılık Grubu’nun iştiraklerinden biri olarak kuruldu. Sektörel Fuarcılık ayrıca 2004 yılında ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı ve kalite anlayışının sürdürülebilir olmasını amaç edinmiştir.