Nazilli Nahit Menteşe Anadolu Kız Meslek Lisesi yönetimi Nazilli'de bulunan sektör temsilcileri ile okulun toplantı salonunda bir araya geldi.
Düzenlenen toplantıya Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akçil, okul meslek dersleri öğretmenleri ve iş yeri sahipleri katıldı.
Okul Müdürü Hilal Pamukoğlu, ''Okul olarak iyi bir konumdayız ve iyi bir yerdeyiz. Aydın ilimizi ülke genelinde ve uluslararası alanlarda katıldığımız tüm etkinliklerde elde ettiğimiz başarılarla en iyi bir şekilde temsil etmeye çalışıyoruz'' dedi.
Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan da okumamın, öğrenmenin, bilginin yaşı ve sınırı olmadığını ifade ederek, ''Bunun için tüm öğrencilerimiz en iyi bir şekilde öğrenimlerini sürdürmelidirler. Bakanlığımızda Meslek Lisesi öğrencilerimizin önlerini açabilmek için çalışmalarını sürdürmektedir'' dedi.
Düzenlenen toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Akçil'de yaptığı konuşmasında, mesleki eğitim olarak Avrupa ülkelerindeki oranın yüzde 65 iken, ülkemizde yüzde 30 dolaylarında olduğunu ifade etti.
Bakanlığın mesleki eğitim alanlarında program yazma çalışmalarına başladığını söyleyen Akçil, ''Mesleki eğitim alanında yeni çalışmalara başlandı. Sertifikasyon çalışmalarına başlandı. Tüm dünyadaki bu mesleki eğitim uygulamalarına ülkemizde de başlandı. Biz Aydın il Milli Eğitim Müdürlüğü olarak meslek liselerimizde mesleki eğitimin önemini anlatıyoruz. Bu konuda çeşitli proje çalışmaları yaptık'' diye konuştu.
Mesleki eğitimin önünün açılması gerektiğine vurgu yapan Akçıl, bu alanda Aydın'da çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydetti.