Genç yaşta toprağa verdikleri çocuklarının kabirlerini çiçeklerle donatan, onlar için dua eden şehit analarının sessiz ağıtları yürek burktu. Erzincan"ın Kemah ilçesinde 2008 yılında teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Abdullah Aydın Emer"in annesi Tülay Emer ise oğlunun Adana'daki mezarını, çok sevdiği “Fikri” ismini verdiği muhabbet kuşu ile ziyaret etti. Oğlunun kabri başına çok sevdiği kuşu ile gelen anne Tülay Emer, mezara su döktükten sonra dua okudu. Anne Emer, oğlunun çok sevdiği muhabbet kuşunu askere giderken kendisine emanet ettiğini belirterek, “Her bayram kuş ile birlikte kabri ziyaret ediyorum. Özledim kuzumu.

Fikri de Aydın"ımın kokusu var. Oğlumu çok özlüyoruz. Ayrıca oğlumun bana emanet ettiği "Fikri" mezarlığa geldiğinde çok mutlu oluyor” dedi. Emer, daha sonra “Fikri”yi kafesinden çıkartarak, oğlunun mezar taşındaki fotoğrafının yanına götürdü. Fikri, herkesin şaşkın bakışları arasında şehit Aydın Emer"in fotoğrafını defalarca öptü.

DEFALARCA ÖPTÜ

Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi"ndeki eğitimini yarıda bırakıp askere giden şehit Aydın annesi Tülay Emer, gözyaşı döktü. Şehit annesi, iki yıldır hiç konuşmayan “Fikri”nin bulunduğu kafesi, mezar taşının üstüne koyup, "Hadi ağabeyini öp" dedi. Kafeste bir süre dolaşan muhabbet kuşu, defalarca şehidin fotoğrafını "öptü."

VAtan