Kocatepe Camii'nde cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit ailesine taziyelerini sunan Cumhurbaşkanı Gül, cenaze namazı öncesinde de şehit babasını teskin etti. Şehit Çakırdoğan'ın cenazesi, cenaze namazı sonrasında askerî törenin ardından Pursaklar Şehitliği'ne defnedildi.

Törende, Çakırdoğan'ın ailesi tabutun avluya getirilmesi sırasında gözyaşlarını tutamadı. Şehit erin annesi Sultan Çakırdoğan, cenaze törenini sağlık görevlilerinin kontrolü altında tekerlekli sandalye ile takip etti. Şehit erin kız kardeşi Zeynep'in gözyaşları ise tören alanında bulunanları da duygulandırdı. Baba Hüseyin Çakırdoğan, evladının tabutuna son kez sarılarak öptü. Uzun süre tabutun başında kalan baba Hüseyin Çakırdoğan'ın, metanetini koruduğu gözlendi. 1 Ağustos'ta başlayan ve bugün sona erecek olan Yüksek Askerî Şûra'nın (YAŞ) ağustos ayı olağan toplantısına katılan üyeler de cenaze törenine katıldı. YAŞ üyeleri, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında devam eden toplantıya ara vererek cenaze törenine katıldı.

Siirt'in Eruh ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca önceki gün iftar saatinde jandarma karakoluna uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda Piyade Er Enes Çakırdoğan şehit olmuş, 7 asker de yaralanmıştı. ANKARA CİHAN