"Türkçe bilmediğim için tam anlatamadım"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde şehit yakınlarına verdiği iftar yemeğinde Türkçe bilmediği için konuşamayan Sultan Gidiş, çektiği evlat acısını başka annelerin çekmesini istemediğini söyledi. Gidiş, "Türkçe bilmediğim için Cumhurbaşkanı Gül'e düşüncelerimi tam aktaramadım" dedi.

Gaziantep'te oturan, ancak annesi Naife Koç'un rahatsızlanması nedeniyle Diyarbakır'a gelen şehit annesi 7 çocuklu 65 yaşındaki Gidiş, Cumhurbaşkanı Gül'ün Çankaya Köşkü'nde şehit yakınlarına verdiği iftar yemeğini Devlet Hastanesi önünde gazetecilere anlattı.

Kürtçe konuşan Gidiş, geçen yıl Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde oğlu Mehmet Gidiş'in mayın patlaması sonucu şehit düştüğünü, sürekli yolunu gözlediği oğlunu kaybettiğini aktardı.

Gidiş, oğlunu anlattığı sırada duygulandı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün iftar yemeğinden çok memnun kaldıklarını ve birlikte yemek yediklerini ifade eden Gidiş, "Cumhurbaşkanı Gül, bize 'Türk ve Kürtler kardeş olacak. İnşallah bundan sonra şehitlerimiz olmayacak. Gelecek yıl şehit aileleri olmasın. Bundan sonraki yıl Türk, Kürt, Laz, Çerkez hepimiz bir masada oturacağız. Hepimiz kardeşiz' dedi. Biz bundan çok memnun kaldık. Oğlum şehit düştüğünden bu yana hep ağlıyorum" dedi.

"Çektiğim evlat acısını başka anneler çekmesin. Artık bunlar yaşanmasın. Barış ve kardeşlik istiyorum. Cumhurbaşkanı Gül, bana 'derdin nedir' diye sordu, ancak ben Türkçe bilmediğim için Cumhurbaşkanı Gül'e düşüncelerimi tam aktaramadım" diyen Sultan Gidiş, "Tercüman vardı, ancak lehçelerimiz farklı olduğu için düşüncelerimi anlatamadım. Hiç kimsenin annesi acı çekmesin. Artık hiçbir anne ağlamasın" diye konuştu.

Gidiş, Cumhurbaşkanı Gül'e hacca gitmek istediğini aktardığını, bu konuda yardım istediğini belirtti. / vatan