Terör örgütü PKK üyelerinin Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki saldırısında şehit olan Kayserili polis memuru Mustafa Eyyüp Darendelioğlu'nun (29) baba ocağında yas var.
 
Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü'nde mühendis olarak çalışan baba Ahmet Darendelioğlu ile anne Meral Darendelioğlu, acı haberin ardından memleketleri Kayseri'ye gitmek için yola çıktı.
 
Şehidin eniştesi Yusuf Akdağ'ın Yıldırım Beyazıt Mahallesi Lifos Sitesi'ndeki taziye evinde toplanan yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Darendelioğlu'nun fenalık geçiren yakınlarına çağrılan ambulansta müdahale edildi.
 
Taziyeleri kabul eden Yusuf Akdağ ise acılarının büyük olduğunu belirterek, yeğenini genç yaşta şehit verdiklerini söyledi. Akdağ, ''Söyleyecek çok fazla birşey yok. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu terör belasının biran önce bitirilmesini istiyoruz. Vatan sağolsun'' dedi.
 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Dağ Komando Taburu ve personel lojmanlarına düzenlenen eş zamanlı saldırılarda, polis memuru Mustafa Eyyüp Darendelioğlu ile piyade er Serkan Duman şehit olmuştu.