Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu Karşıyaka Mahallesi Manastır Sokak üzerindeki evine ateş düşürdü. Evinin önünde yapılan törende yakınları ile helalleşen şehit uzman çavuş Keyvanoğlu'nun tabutu daha sonra Atatürk Meydanı'na getirildi. Buradaki törene Vali Mustafa Toprak, Ankara 28'inci Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Temel, Amasya Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Küçükayhan, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Çorum İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ufut Tuncer, AKP'li Çorum milletvekilleri ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Komutanla ve milletvekilleri baba Seyfi Keyvanoğlu'na başsağlığı dileklerinde bulundu.

Türk bayrakları ile alanı dolduran vatandaşlar, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Kahrolsun PKK" gibi sloganlar attı. Törende konuşan Çorum Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Tuncer, "Hain bir saldırıya bir evladımızı şehit verdik. Vatanımızın başı sağolsun"dedi.

Törende gözyaşlarına boğulan anne Sultan Keyvanoğlu'nun ağıtları herkesi duygulandırdı. Oğlu ile en son sgeçtiğimiz Salı günü görüştüğünü söyleyen anne Keyvanoğlu, "Yavrum benimle yavaş yavaş konuşuyordu. 'Anne dua et' diyordu. Yavrum benim" diye gözyaşı döktü. Baba Seyfi Keyvanoğlu oğlunun bekar olduğunu belirterek, 'Yasin'ler şehit oldukça ay yıldızlı bayrağımız dalgalanacak. Bu vatanı elimizden almaya kimsenin gücü yetmez. Hainler boşuna uğraşıyorlar. Oğlum 'önce vatan' dedi, evliliği hiç düşünmedi. Vatan sağolsun" diyerek ağladı. Amcası Hacı Keyvanoğlu ise (42) "Vatan sağolsun. Ama Yasin son olsun. Artık bitsin bu terör. Buradan terör örgütlerine de seslenmek istiyorum. Çok fazla Yasin'i bu vatana feda ederiz. Hainlere de Türk milleti olarak gereken cevabı veririz" diye konuştu.

Yapılan törenin ardından, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra şehit uzman çavuş Yasin Keyvanoğlu, dualar eşliğinde Karşıya Mezarlığı Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurladı.