İran'da cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında yaşanan tansiyonu düşürmeye çalışan Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, 12 Haziran sonrasında ülke için yeni bir dönem başladığını söyledi.
Muhaliflerin "Diktatöre Ölüm" sloganları devam etse de, Ahmedinecad, seçim sonuçlarının adil ve hükümetinin de meşru olduğunu söyledi.

Dün akşam geç saatlerde televizyondan İranlılara hitap eden Ahmedinecad, "Dünyadaki en açık ve adil seçim oldu" dedi. Ahmedinecad, yarım saatlik konuşmasında, seçimlere hile karıştırıldığı iddialarına da değinerek, "yeniden sayım işlemlerinde hiçbir usulsüzlüğün ortaya çıkarılamadığını, halkın da bunu gördüğünü" söyledi.

Hükumete meşruiyetini sandıktan çıkan sonucun verdiğini söyleyen Ahmedinecad, ikinci görev süresi içinde daha büyük başarılara imza atacaklarını ifade etti. Hükumetin bu dönemde ekonominin iyileştirilmesine odaklanacağını vurgulayarak, "İran için yeni bir başlangıç... Yeni bir döneme girdik. Hepimizn İran'ın yüksek hedeflerini gerçekleştirmek için güç birliği yapmalıyız" dedi.