Öcalan'a 'Çiller'i öldürelim sorumluluğunu siz üstlenin' teklifini kim götürdü?
Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt"a Diyarbakır"da görev yaptığı dönemde suikast hazırlığı yapıldığını iddia eden Öcalan, kendilerine eski Başbakan Tansu Çiller"e yapılacak suikastı üstlenmelerinin de teklif edildiğini ileri sürdü.

Öcalan, cezaevinde avukatlarıyla yaptığı haftalık görüşmesi terör örgütü PKK"ya yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde yer aldı. Öcalan, avukatlarına şu bilgileri verdi:

SAVCI BENİ DİNLESİN

Benim Ergenekon ile olan ilişkimi Kıvrıkoğlu"nun temsilcisi sıfatıyla gelen albay ile görüşmeme bağlıyorlar. Ben, Ergenekon konusunda savcının gelip beni dinlemesini istiyorum. Bunları savcı ile daha ayrıntılı tartışabiliriz.

ÖRGÜT BÜYÜKANIT"A SUİKAST YAPACAKTI

Büyükanıt"a bir suikast girişiminin olduğunu ben çok sonradan öğrendim. Büyükanıt o dönem Diyarbakır"da alay komutanıydı, televizyonlara çıkarak "PKK çok iğrenç, çok vahşi bir örgüttür" diye açıklamalarda bulunuyordu. Örgütün eski üst düzey yöneticilerinden Çürükkaya, birini sırtına bombaları bağlayıp suikast için göndermek istiyor. Sonradan araştırdım, kendi yoldaşlarını öldürmek istiyor.

ÇİLLER"İ ÖLDÜRECEKLERDİ

Şam"da kaldığım dönemde yanıma gelen bazı kişiler, "Biz Tansu Çiller"i öldürelim, sorumluluğu siz üstlenin" diye teklifte bulundu. Ben bu teklifi kabul etmedim.

Bugün