Mayın İstanbul'dan gelen SAS komandoları tarafından etrafı temizlendikten sonra gemiyle denizin ortasına çekilerek patlatıldı.
Didim'de, halk plajı olarak kullanılan ve yazın yerli ve yabancı tatilcilerin denize girdiği 1. koy plajında 1. Dünya Savaşı'ndan kaldığı düşünülen bir mayın bulundu. Mayını bulan Cafer Güneş adlı kişinin durumdan şüphelenerek polise bildirmesiyle olay ortaya çıktı. Kardeşini denizde yüzdürmek için girdiğinde mayını fark ettiğini etrafında bulunan fünye ve diğer aparatlarından şüphelenmesinden sonra polisi aradığını belirten Güneş "Duyarlı bir vatandaş olarak görevimi yerine getirdim" dedi.
Denizdeki mayın daha sonra İstanbul'dan gelen SAS komandoları tarafından etrafı temizlendi. Mayın, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir gemiyle kıyıdan alınarak denizin ortasına taşındı. Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Ayhan Binay çalışmaları yerinden inceledi. Polis ise çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Denizin ortasına taşınan mayın daha sonra döşenen patlayıcılarla patlatıldı. Patlama esnasında çevredeki vatandaşlar meraklı ve heyecanlı gözlerle çalışmaları takip ettiği görüldü.