Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası"nı ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Mustafa Savaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ve üyeleriyle yakın ilişki içinde olduğunu belirterek “Aydın esnafının önünü açmak, rehberlik etmek ve yeni imkanlar sunmak öncelikli hedeflerim arasındadır” dedi.
Aydın"da 2010 yılı sonu itibariyle 27 adet Esnaf ve Sanat Kredili Kefalet Kooperatifi'nin faaliyetlerine devam ettiğini belirten Mustafa Savaş, AK Parti iktidarının 2002 ve 2010 yılları arasındaki döneminde Aydın'da kooperatif üyelerine kullandırılan kredi miktarının 15 kat büyüdüğünü, üye başına kullandırılan kredi limitlerinin arttırıldığını, faiz oranlarının yüzde 50"lerden tek haneli rakamlara indirildiğini ifade etti.
Mustafa Savaş, Aydın esnafının daha fazla gelir elde edebilmesi için, yörenin ticari yaşamının canlandırılması gerektiğini, bunun da; Sanayi, tarım, turizm ve madencilik alanlarında yeni üretim alanları ve istihdam imkânları yaratılmasıyla mümkün olduğunu, önümüzdeki dönemde Aydın'ın daha fazla gelişmesi için mücadele edeceğini belirtti .
Ziyarette konuşan Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hulusi Akşit de “Aday adayımız Mustafa Savaş bu güne kadar hep sorunlarımızla yakından ilgilenmiştir ve kendisini ne zaman aradıysak ulaşabilmişizdir. İçimizden birisi olduğundan dolayı sorunlarımızı ve çözüm yöntemlerini çok iyi bilmektedir. Kendisine başarılar diliyor ve bütün esnaf ve sanatkârlar olarak gönülden destekliyoruz” diye konuştu.
TİCARET ODASI"NI DA ZİYARET ETTİ
Ziyaretlerine Aydın Ticaret Odası ile devam eden AK Parti aday adayı Mustafa Savaş, AYTO"da Başkan Hakkı Dokuzlu ve Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız ile bir araya geldi.
Mustafa Savaş görüşmede "Aydın'ın sanayi ve ticaret alanında cazibe merkezi haline getirilmesi, yatırımların önündeki bürokratik engellerin kısa sürede giderilmesi ve özellikle yabancı yatırımların Aydın'a kanalize edilmesi için kamu kurumlarımızın, özel sektör kuruluşlarımızın, meslek örgütlerimizin ve üniversitemizin güç birliği yaparak ortak hareket etmesinin gerekli” ifadelerine yer verdi.
Ticaret Odası Başkanı Hakkı Dokuzlu da “Önümüzde seçimlerden sonra Mecliste olacak Milletvekillerimizin Meclis"te önemli görevlerde bulunmasını ve Başbakanımıza yakın olmasını istiyorum. Bunu da sizin şimdiye kadar olan yönetici kimliğiniz ile yapabileceğinize inanıyorum ve seçimde başarılar diliyorum” dedi.