F.BAHÇE Asbaşkanı Ali Koç son günlerde yaşananlar karşısında Futbol Federasyonu’nun dik duramadığını ve sarı-lacivertlilerin hakkını koruyamadığını söyledi. Yönetimin TFF’nin dünkü açıklamasını değerlendirdiği toplantı sonrası konuşan Koç federasyonun 3 kişi ile yönetildiğini belirtirken şu ifadeleri kullandı:
 
“AKLISELİM davranmayı, ilgili kurum ve kişilere saygılı davranmayı istedik ama gördük ki bağırıp çağırmadan derdimizi anlatamayacağız. F.Bahçe’nin ‘Bizi Bank Asya 1. Lig’e düşürün’ isteği olmadı ve olmayacaktır. TFF, UEF’nın baskı ve şantajları karşısında dik duramamış ve F.Bahçe’yi men etmiştir. Biz TFF’ye doğru olanın, Bank Asya’ya düşürülme olduğunu söylemişizdir. Bunu yazılı olarak talep etmedik
 
BU yıl şampiyon olursak, Avrupa’ya gidebileceğimiz de şüpheli. Lig devam ederken düşürülebiliriz. Bir sezon kaybetmek yerine, Bank Asya’ya düşürülmezsek, 2 senemizi kaybedebiliriz. Her gün ölmektense bir gün ölmeyi tercih ederiz dedik. 2 sezon birden kaybetmek istemiyoruz.
 
ÇEKİLME KARARI YOK
 
YÖNETİMİN ligden çekilme hakkı yok. Genel Kurul için de yeterli vakit yoktur. Eğer ligden çekilirsek, iki sezon kaybederiz. Bu sezon maçlara çıkmamak 2 sezon kaybetmek olur. Ligden çekilme kararı almamız söz konusu değildir. TFF’ye dik duramadınız, Türk futbolunu koruyamadınız bari saygı duyun ve onurlu şekilde mücadele etmemiz için gerekli hamleyi yapın dedik. O hamle de tedbirli olarak Bank Asya düşürülmemizdi. Ancak suçsuzluğumuz bulunduğunda da her türlü hukuki hakkımız saklı kalmak üzere..
 
TFF 3 kişiyle yönetiliyor şu an. Biz en hayırlı yol bu olduğu için geldik, tüm bunlara rağmen böyle bir yazı gelmedi demeleri abesle iştigaldir. Açıkçası şark kurnazlığı yapıyorlar. Bizden yazı istemeleri çok ciddiyetsizdi. Artık devletimizden yardım bekliyoruz, maddi bir yardım değil bu.. TFF bu işi çözemeyecek, lütfen devletimiz gelsin ve aklıselim karar için yardımcı olsun.”
 
‘BU BAYRAĞI DÜŞÜRMEYİZ’
 
ALİ Koç, “Taraftarımız kulübümüzü inanılmaz sahiplendiler. Acun Ilıcalı, Uğur Dündar, Cem Yılmaz gibi isimlere de teşekkür ediyoruz. Herkes Kurtuluş Savaşı’ndan yeniden doğacağız, bu bayrağı düşürmeyeceğiz diyor” derken, ayrıca tazminat ile ilgili TFF ile UEFA arasındaki yazışmaları da görmek istediklerini söyledi.
 
vatan