Kıbrıs"ta öldürülen 41 yaşındaki medya patronu Andis Hacıkostis"in intikam cinayetine kurban gittiği ileri sürüldü. İşten kovulan sarışın spikerin infaz için iki tetikçiyle 50 bin euro"ya anlaştığı iddia edildi.

SUÇU İNKAR EDİYOR

Gözaltında tutulan zanlı Elena Skordelli ve kardeşi suçlamaları reddediyor ve kendileri hakkında karalama kampanyası yürütüldüğünü savunuyor.

KIBRIS Rum Kesimi"nin en büyük medya patronu olan Andis Hacıkostis (41), geçen hafta evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Rum kesiminin en büyük gazetesi Simerini, Sigma televizyonu, Radyo Prodo ve 25 dergiyi barındıran DİAS Medya Grubu"nun patronu olan Hacıkostis"in öldürülmesiyle ilgili olarak üç şüpheli hafta başında tutuklanmıştı. Zanlıların sorgularında cinayetin arkasında, medya patronu tarafından işten kovulan eski TV spikeri Elena Skordelli çıktı. 42 yaşındaki iki çocuk annesi olan Elena, Hacikostis"in başında olduğu Sigma TV"de haber bülteni sunuyordu. Ayrıca Simerini gazetesinde de muhabir olarak çalışıyordu.

Hacikostis, DİAS yayın grubunun yönetimini babası Kostas"dan devralınca Skordelli"yi kovdu. Rum bir işadamı ile evli olan Skordeli bankalardan büyük krediler alarak DİAS"ın yüzde 20 hissesini satın aldı ve yönetimde hak talep etti. Ancak Hacikostis spikeri yönetim kuruluna almadı. Reddedilmeyi hazmedemeyen Skordeli, cinayeti planladı. İki tane kiralık katil tuttu. Katillerle kendisine ait olan “Tasmania” isimli restoranda iki kez görüştü. Cinayet zanlısı olarak tutuklanan eski bir kameraman, Elena"nın cinayet karşılığında 50 bin euro para verdiğini ve Hacikostis"i öldürmesi durumunda televizyonda kendisine iş verme taahhüdünde bulunduğunu itiraf etti. Polis Elena ve 37 yaşındaki erkek kardeşi Tassos Krasopoulis"u cinayete azmettirmek suçundan gözaltına aldı. / vatan