Türk Ocağı Nazilli Şubesi tarafından “Enver Paşa ve Sarıkamış Harekatı” konulu konferans düzenledi.
Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda Pamukkale Üniversitesi"nden Yrd.Doç.Dr. Veysi Akın"ın konuşmacı olarak katıldığı ve Türk Ocağı Nazilli Şube Başkanı Ahmet Çekim"in ev sahipliği yaptığı “Enver Paşa ve Sarıkamış Harekatı” konulu konferansa Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP"li Belediye Meclis Üyeleri, Türk Ocağı Üyeleri, Nazilli Kuvayi Milliye Mücahitleri Derneği Başkanı İsmail Bilgiç ve Dernek üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Türk Ocağı Nazilli Şube Başkanı Ahmet Çekim; “Derneğimiz milli kültürün ahlak ve fikir hayatının geliştirilmesi, Milli birliğin kuvvetlendirilmesi, toplum yapısının sağlamlaştırılması ve Türklüğün yüceltilmesi amacıyla kurulmuştur. Kısacası Türk Milliyetçiliği olarak adlandırılan bu amaç, derneğimizin Milli Ülküsüdür. Bu nedenle amacına uygun olarak sohbetler, seminerler, konferanslar ve çeşitli toplantılar düzenler. Milli Ülkünün kuvvetlenmesine ve yayılmasına gayret eder. Tarihimizde milletimizin kaderini tehdit etmiş olaylarla ilgili toplantılar ve törenler düzenler. Bugünkü konferansımızın konusu da; yakın tarihimizde derin izler bırakmış bugün bile konuşulan, televizyonlarda değerlendirmeler yapılan Sarıkamış Harekatı ve Enver Paşa"dır” dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Pamukkale Üniversitesi"nden Yrd.Doç.Dr. Veysi Akın da, Enver Paşa ve Sarıkamış Harekatının bilinmeyen yönlerini belgeleriyle davetlilere anlattı. Konuşmaları sık sık sorularla kesilen konuşmacı Veysi Akın"a “Lise kitaplarında öğretilenlerin yanlış mı?” şeklindeki soruya, “Ben size belgeleriyle anlatıyorum gerisi size kalmış” diye konuştu.
Programın sonunda Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından konuşmacı Yrd.Doç. Dr. Veysi Akın"a çiçek takdim edildi.