ŞİŞLİ Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, özel uçakla geldiği Elazığ"da coşkuyla karşılandı. Güneydoğu sorununu kendilerinin dışında kimsenin çözemeyeceğini iddia eden Sarıgül, ”Güneydoğulu yurttaşlarımız beklesin, Türkiye beklesin. Türkiye Değişim Hareketi, ulusal konuları siyaset malzemesi yapmayacaktır. Tüm parti liderlerini Ankara"da biraraya toplayacak ve Kürt sorununu mutlaka çözeceğiz“ dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ"a gelen Sarıgül, havaalanında bin kişi tarafından karşılandı. Taraftarlarıyla kuçaklaşıp ellerini sıkan gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ankara"nın gündeminin başka, Güneydoğu"nun başka, Elazığ"ın, Diyarbakır"ın ve Sivas"ın, gündeminin başka olduğunu söyleyen Sarıgül, “İktidar ve muhalefet, sorunlarımıza çözüm üretmek yerine Ankara"da, yapay gündemlerle günlerini gün ediyorlar” dedi. Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi"nin bu nedenle yollarda olduğunu, sistemin aksayan yönlerini değiştirmek için "Bismillah" diyerek başlayacaklarını, sevgi ve bilgiyi paylaşarak yola çıktıklarını belirtti. Türkiye nüfusunun yarısının genç ve kadınlardan oluştuğunu belirten Sarıgül, gençlerin olmadığı bir siyasi hareketin başarılı olamayacağına değindi. Toplumda yeni iktidar arayışı olduğuna dikkat çeken Sarıgül, “Yeni bir iktidar artık zorunlu olmuştur. Türkiye Değişim Hareketi"nin tek hedefi vardır. Bu hedef de Ankara"ya yürümek ve Ankara"dan inşallah iktidarı teslim almaktır.” diye konuştu.

"ULUSAL KONULAR SİYASET MALZEMESİ OLMAZ"

Türkiye"de açılımdan bahsedenlere seslendiğini söyleyen Sarıgül, siyasileri Lazlar, Gürcüler, Çerkezler, Alevi ve Kürtler üzerinden siyaset yapmakla suçladı. Güneydoğu sorununu kendileri dışında kimsenin çözemeyeceğini iddia eden Sarıgül şöyle konuştu:
“Güneydoğulu yurttaşlarımız beklesin, Türkiye beklesin. Türkiye Değişim Hareketi, ulusal konuları siyaset malzemesi yapmayacaktır. Tüm parti liderlerini Ankara"da biraraya toplayacak ve Kürt sorununu mutlaka çözeceğiz. Güneydoğu sorunu işsizliktir ve yoksulluktur. Bu sorunları çözdüğümüz zaman Güneydoğu sorununu da çözeriz. Biz misakı milli hudutları değerinde tüm yurttaşlarımızı kucaklamak için yollardayız. Bizim ötekimiz olmayacaktır. Lazlar, Gürcüler, Çerkezler, Aleviler ve Kürt yurttaşlarımızın hepsiyle el ele, kolkola olacağız. Ancak önemli konuları siyaset malzemesi yapmayacağız.”

Siyasilerin kendi görevlerini yapmasını arzuladıklarını söyleyen söyleyen Sarıgül, “Kurumlar bugünkü muhalefet boşluğunu doldurmaya çalışıyor, bunu da doğru bulmuyorum. Türkiye"nin önemli kurumlarının yıpranmaması lazım, bu kurumlar herkese lazım. Artık Türkiye Değişim Hareketi var, bu nedenden dolayı herkes kendi işini yapacaktır” dedi.

Uzun araç konvoyuyla havaalanından ayrılan Sarıgül, Yazıkonak Beldesi"ni ziyaret ettikten sonra Türkiye Değişim Hareketi"nin binasını gezdi. - hürriyet