Kulüpler Birliği Başkanı olduktan sonra Türk sporundaki uzlaşmacı tavırlarıyla dikkat çeken Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı lacivertli camiada da değişim rüzgarı estiriyor.

Hürriyet'in haberine göre; Sarı lacivertli camiada mayıs ayında yapılacak kongre öncesinde kapalı kapılar arkasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Muhalefet cephesinde aday olacağını açıklayan Şadan Kalkavan"ın yanı sıra Sadettin Saran"ın da ismi kulislerde konuşulmaya başlandı.

Haysiyet Divanı tarafından kulüpten ihraç edildikten sonra mahkeme yolu ile üyelik hakkını geri alan Saran"ın adaylığı için resmi engeller olduğu ortaya çıktı.

Kararı Genel Kurul verir

Bu durumu öğrenen başkan Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyelerinin olduğu bir ortamda ilginç bir konuşma yaptı.

Yıldırım, daha önce Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu"nda da görev yapan ve hukuk adamı olarak bilinen Şekip Mosturoğlu"na "Saran"ın önünü açalım. Yönetim kurulu olarak bu konuda ne gerekiyorsa yapalım. Herkes aday olabilsin. Kamuoyunda bizim bir engel teşkil ettiğimiz yolunda düşünceler oluşuyor" yorumunda bulundu.

Mosturoğlu ise "Başkanım hukuksal olarak bu mümkün değil. Bu kararı sadece seçim döneminde Genel Kurul verebilir" cevabını verdi.

Fikirlerini söylesinler

Yıldırım daha sonra Mosturoğlu"nun bu açıklamasına üzüldüğünü dile getirerek, "Keşke adaylık hakkı olsaydı. Çıkıp plan ve programını anlatmış olurdu. Şu aşamada kulübün yıpratılması doğru değil. Herkes aday olabilmeli. Demokratik bir şekilde insanlar hizmet etme şansını kullanmalı" diye konuştu.

Başkan aynı görüşme sırasında seçim süreci içinde kulübe başkan olmayı arzulayan kişilerin fikirlerini ve projelerini anlatmaları için kulübün resmi yayın organlarının da kullanılmasından yana olduğunu sözlerine ekledi.

Milliyet