Sandalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, alacaklarının büyük bir kısmı affa uğrayan belediyelerin, yatırımlarını ertelemek durumunda kaldığını ifade etti. 
     Nüfusa göre devletten yardım alan belediyelerin, verdikleri hizmetlerin yapılmasında vergilerin büyük yer tuttuğunu anlatan Sandalcı, şöyle devam etti: 
     ''Kalıcı nüfusu düşük fakat yaz mevsiminde nüfusunun hemen hemen 20 katına hizmet götürmek durumunda olan tatil belde belediyelerini, çıkarılan yeniden yapılandırma daha fazla etkilemiş durumda. Torba yasa halk dilinde vergi affı her belediyeyi olduğu gibi, bizi de etkiledi. Emlak ve su borcu olanlara, bu yasayla, af getirilmiştir. Belediyemize bununla ilgili 885 mükellefimiz müracaat etmiştir. Müracaat eden bu mükelleflerimizin 2 milyon 360 bin TL'lik borcu, bu yapılandırma ile 1 milyon 490 TL'ye inmiştir. Belediyemizin alacakları yüzde 37 oranında azalmış oldu. Bu yasayla vergi affından sonra kalan, yani belediyenin kesin alacağı olan 1 milyon 490 TL'nin 964 bin TL'si yani toplam alacağın yüzde 67'sini 18 taksit ile ödeme seçeneğini tercih etmişlerdir.''