Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, düzenlediği basın toplantısında Akbük'te belediye tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı.
Belediye binasında düzenlenen basın toplantısında, Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı, beldede yaşanan son gelişmeleri ve belediye çalışmaları ile ilgili basına bilgiler verdi.
Başkan Sandalcı, beldede belediye tarafından kapatılan ruhsatsız işyerlerine ilişkin olarak 23 Ekim Cumartesi günü geniş katılımlı bir toplantının yapıldığını tüm hususların anlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:
''Bu sorun esnaf ve belediye arasında yapılacak görüşmelerle çözülebilir. Burada amacımız ruhsatsız işyeri bırakmamak. Ruhsatlandırma yasal bir zorunluluk. Eski dönemde, bizim dönemimizde de ruhsatsız işyerleri olmuştur. Ancak biz bu konuda ilgili önerileri almaya başladık. 59 adet işyeri ruhsatsız, bu iş yerlerine tutanak tuttuk. 20 tanesinin mühürleme ya da kapamayla faaliyetlerine son verdik. Yaklaşık 15'e yakını da ruhsat aldı, 7 tanesi de başvurdu, bununla ilgili işlemler sürüyor. Mühürlemelerin bir nedeni de şikayetlerdi. Bu yerleri mühürlemesek belediye açısından da sıkıntı doğuracaktı.''
Esnaftan mühürlemelerle ilgili tepkiler de aldıklarını belirten Başkan Sandalcı, ''Bu dönemde rakip siyasiler mağdurun yanında bulunma mantığıyla teneke çaldılar. Biz Cumartesi günkü toplantıda halka ve esnafa durumu anlattık. Herkes durumu sağduyulu ve mantıkla karşıladı. Teneke çalanları göremedik'' diye konuştu.

-TİCARİ ALAN SIKINTISI-

Başkan Sandalcı, esnaf ve belediye için diğer bir önemli sorunun ticari alan sıkıntısı olduğunu kaydederken, ''Yapılaşma alanı içerisinde ticari alan sıkıntısı mevcut. İmar planında var ama fiiliyatta az. Ticari alan anlamında 18 yıllık Akbük belediyesinin bir metrekare yeri yok. Belediye olarak da bu tarz alanlarda yaratacağımız zamanda sıkıntılar yaşıyoruz'' diye konuştu.
Akbük Belediyesinin lise öğrencilerini ücretsiz olarak Söke ve Didim'e taşıdığını ve bu çalışmayı da belediye bütçesinden karşıladığını kaydeden Başkan Sandalcı, Akbük'te resmi olarak bu çalışmanın ilk kez yapıldığını söyledi.
Beldeye bir hayırsever tarafından İlköğretim okulunun kazandırılacağını belirten Sandalcı, ''Resmi kayıtlarda bu okul ilköğretim ama buranın liseye dönüştürülmesi gibi bir fikrimiz var. Bu okulun inşaatı 2011'de sona erecek. Şu an çalışmalar sürüyor. Bu konuyu ileri de ele alacağız'' dedi.

-3,5 KİLOMETREDE SİNYALİZASYON VE YOL ÇALIŞMASI-

Akbük'te sinyalizasyon ve yol çalışmalarında tamamlanma aşamasına gelindiğini kaydeden Başkan Sandalcı, şöyle devam etti:
''Sinyalizasyon ve aydınlatma çalışması tamamlandı. 3,5 kilometrelik yol üzerindeki orta refüj çalışmaları da kısa sürede tamamlanacak. Zaman zaman halkımızdan sinyalizasyonların fazlalığı konusunda şikayet alıyoruz ama bu çalışmalar Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla yapılıyor. İhtiyac göre kavşak yapılıyor.''


-KTÜ'DEN AKBÜK'E 54 PROJE-

Liman Bölgesinde yapılacak çalışmalarla ilgili de basına bilgiler aktaran Başkan Sandalcı, liman bölgesi ve Saplıada ile ilgili projelerinin olduğunu, kaydederek, bu bölgelerde proje hazırlamaları için Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden heyet ağırladıklarını söyledi ve ''Öğrenciler güz dönemi ödevi olarak Akbük'ü ele alacaklar. Kendi fikir ve projelerini hazırlayacaklar. 30 öğrenci liman, 24 öğrenci ise Saplıada olmak üzere toplam 54 proje hazırlanecek. Bu fikirlerin en iyilerini daha sonra meclisimizde ele alacağız ve uygun olan projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz'' dedi.