Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, enerjiye yapılan zamların sanayicileri hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.
KAYSO'dan yapılan açıklamaya göre, Boydak, yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanı üyelerine iftar yemeği verdi. Yemekte yaptığı açıklamada, ikinci 500 büyük firma içinde yer alan Kayseri firmasının 10'dan 18'e çıktığını hatırlattı. Bu sayının artması için gayret göstereceklerini ifade eden Boydak, ''İSO ikinci 500 listesinde 18 Kayserili firmanın bulunması bizleri gururlandırmıştır. 10 firmadan 18 firmaya çıkmak büyük bir başarıdır. Bu sayı aslında Kayseri'de sanayimizin ölçeğinin büyüdüğünü ve cirolarımızın arttığını göstermektedir'' diye konuştu.

Son günlerde enerjiye yapılan zamları da değerlendiren Boydak, bu zamların kendilerini endişelendirdiğini kaydetti. Sanayiciler olarak zamların tekrar gözden geçirilmesini istediklerini belirten Boydak, şöyle konuştu:

''Bu kadar yüksek miktardaki zamlara sanayiciler dayanamaz. Sanayicinin bu günlerde, bırakın yüzde 15'lik zammı, yüzde 1'lik, 2'lik oranlara dahi dayanacak gücü yok. İndirim beklerken peş peşe zamlarla karşı karşıya kalmak bizleri hayal kırıklığına uğratmaktadır. Sanayinin devamını istiyorsak daha dikkatli politikalar oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz.''

Haber 7