Üç dönemdir derneğin başkanlığını yürüten Metin Desteci"nin aday olmadığı genel kurulda, deneğin yeni başkanı Mehmet Şahin oldu.
Dernek bahçesinde yapılan genel kurulun divan başkanlığını sanayi esnaflarından Nail Çağlar yaptı. 2007 ve 2008 yılı faaliyet raporlarının okunmasının ardından 2009 yılı tahmini bütçesi okunarak, bütçeler oylandı. Denetim ve yönetim kurulu raporlarının okunup, oylanmasının ardından genel kurulda seçimlere geçildi.
Oy kullanma işlemleri öncesi söz alan Didim 75. yıl Sanayi Sitesi Geliştirme, Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Destici, “Göreve geldiklerinden bu yana 2200 metre altyapı için boru döşedik. Sanayi sitesinin arkasında yer alan hurdacıların kanalizasyon sorunu esnaftan aldığımız katkılarla yaptık. Elektrik borçlarını zamanında TEDAŞ ödedik. 3 dönemlik görev sürem içerisinde elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Bu dönem aday değilim. Bu bir nöbet değişimi aday olan arkadaşa ve yönetimini hayırlı olsun diyorum” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan oylamaya geçilirken, tek liste halinde girilen seçimlerde derneğin yeni başkanı Mehmet Şahin oldu.
Mehmet şahin başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Salih Ayyıldız, Mehmet Çelik, Yalçın Şengönül, Ali Vardar, Yedek Üyeler: Halil Çelik, Mustafa Argın, İsak Aslan, Sefa Elibol, Bekir Serin.