Aydın, kültür ve sanat adına çok önemli bir kazanım elde ediyor. Hasan Efendi Mahallesi’ndeki Gençlik Caddesi, Aydın Belediyesi tarafından yapılacak olan düzenleme ile Kültür ve Sanat Sokağı haline getirilecek. Gençlik Caddesi’ni yeni bir görünüme kavuşturmayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Aydın Belediyesi olarak Gençlik Caddesi’nde bulunan büfe ve seyyar satıcı tezgahlarını kaldırmıştık. Büfelerden arındırılan alana Barış Selçuk Parkı yapıldı. Gençlik Caddesi’ni boydan boya sanatsal aktivitelerin gerçekleştiği bir sanat sokağı haline getirmek için‘Kültür, Sanat Sokakla Aydınlık Yarınlara’ isimli proje hazırladık. Bu projemiz GEKA’dan 595 bin TL hibe almaya hak kazandı. GEKA ile gerekli protokol imzalandı ve projeyi hayatı geçirmek için çalışmalar sürüyor” dedi.

AYDINLILAR YAŞATACAK

Projenin hayata geçmesi ile kültür ve sanat adına özel bir sokağı Aydın’a kazandıracaklarını söyleyen Başkan Çerçioğlu, “Şehrimizdeki kültür ve sanat faaliyetlerinin kalbinin atacağı, tüm vatandaşlarımızın uğrak yeri olacak bir sokak oluşturacağız. Kültür ve sanat faaliyetlerine her zaman destek olan hemşerilerimin, oluşturacağımız Kültür ve Sanat Sokağı’nı gösterecekleri ilgi ve desteklerle yaşatacaklarına olan inancım tamdır” diye konuştu.

TARİH VE SANAT İÇ İÇE OLACAK

Çerçioğlu, “Kültür, Sanat Sokağı” projesinin toplam maliyetinin 1 milyon 200 bin TL olduğunu belirterek, projenin detayları şöyle anlattı: “Projemiz Aydın Lisesi ve Devlet Hastanesi’nin olduğu bölümdeki Gençlik Caddesinin yeniden düzenlenmesini içeriyor. Proje geliştirilirken Adnan Menderes Üniversitesi’nde görevli akademisyenlerden destek aldık. Yeniden düzenlenecek olan Gençlik Caddesi’nde kentimiz ile anılan tarihi isimlerin büstleri yer alacak. Yaya yolu üzerine tarihi bilgilerin yer aldığı panolar, Tralleis ve Meandros’tan esinlenilmiş oturma bankları konulacak. Birçok büyükşehirde yer alan açık hava sanatsal alanları oluşturulacak. Buradaki açık alanlarda özellikle gençlere yönelik gitar, viola, keman, heykel, resim kursları açılacak. Bir bakıma tarihin ve sanatın yaşandığı sokak olacak. Zaman zaman burada mini konserler de verilecek”

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

20120427aw000069_02.jpg